22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 22:33

Δυνατότητα φθηνών διακοπών στην Κύπρο, δηλώνει ο επικεφαλής της TUI

Ο επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, σε συνέντευξη του στην ε/φ Bild, αναφέρει πως η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει οριστικά τελειώσει και προειδοποιεί για υψηλές τιμές και για το τέλος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Γερμανοί δεν θα κάνουν διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ότι θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα φθηνών διακοπών. «Χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν μόνο μικρές αλλαγές στις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, οι τιμές είναι φθηνότερες απ’ ό,τι στη Γερμανία», υπογραμμίζει.

Η TUI, σύμφωνα με τον Έμπελ, καταγράφει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση το πρώτο καλοκαίρι μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατήσεων.

«Σε ορισμένα θέρετρα διακοπών δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου διαθέσιμα δωμάτια, για παράδειγμα σε δημοφιλή ξενοδοχεία στα νησιά της Κω, της Κρήτης ή της Ρόδου. Αντίθετα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στη Μαγιόρκα, την ηπειρωτική Ισπανία και την Τουρκία», αναφέρει.

Γενικά το 2023 «δεν θα είναι καλοκαίρι των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Αντίθετα: Λίγο πριν την αναχώρηση, οι τιμές θα είναι μάλλον υψηλότερες παρά χαμηλότερες», λέει ο Έμπελ.

Με δεδομένο μάλιστα «τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι γίνονται πολλές κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού, οι μεγάλες προσφορές της τελευταίας στιγμής θα είναι η απόλυτη εξαίρεση».

Σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα της μείωση της χωρητικότητας στα αεροδρόμια. Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Γι’ αυτό και αυτές οι φθηνές προσφορές στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως παλιά», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της TUI.

Αναφερόμενος στα χρήματα που οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν φέτος για τις διακοπές τους, ο Έμπελ κάνει λόγο για «κατά μέσο όρο 1.200 Ευρώ το άτομο». Πάντως, «οι πελάτες μας που κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα κάνουν και φέτος».

Ερωτηθείς για τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία και την επίδρασή τους στην τουριστική ζήτηση, ο επικεφαλής της TUI δηλώνει:

«Στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, οι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία τους παραθεριστές από τη Γερμανία. Οι επισκέπτες στην Τουρκική Ριβιέρα αισθάνονται κάτι περισσότερο από καλά. Εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε στενά με πολλούς ξενοδόχους και πράκτορες και αυτό θα συνεχιστεί. Ο Τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της Οικονομίας της χώρας».

Ο Έμπελ εμφανίζεται βέβαιος ότι στα γερμανικά αεροδρόμια δεν θα παρατηρηθούν τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ διαβεβαιώνει ότι η TUI πρόσφατα αποπλήρωσε την κρατική βοήθεια ύψους περίπου 4,3 δις Ευρώ που έλαβε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Κατά τη φετινή δε χρονιά, προσδοκά σημαντικά κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!