17.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 10:22

Βρετανία: Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες εντείνουν την πίεση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες της Βρετανίας προγραμματίζουν μια «μέρα δράσης» την ερχόμενη Τετάρτη για να κλιμακώσουν την πίεση στην κυβέρνηση να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με μόλις λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Τουριστικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είναι απελπισμένες να αποφύγουν ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι λόγω της Covid-19. Αλλά με τους αυστηρούς βρετανικούς κανονισμούς καραντίνας να εξακολουθούν να ισχύουν, φαίνεται απίθανο να το πετύχουν.

Με τον Ιούλιο προ των πυλών, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.

Η αγωγή αφορά τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για την παραμονή τους και για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, πιλότοι, πληρώματα θαλάμων επιβατών και ταξιδιωτικοί πράκτορες θα συγκεντρωθούν στο Γουεστμίνστερ, στο κεντρικό Λονδίνο, και σε αεροδρόμια σε όλη τη Βρετανία για να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν υποστήριξη.

Η βρετανική αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία από όσο εκείνες ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το συνδικάτο πιλότων BALPA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι καθημερινές αφίξεις και αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα κατέγραφαν πτώση 73% κατά μέσο όρο την ημέρα, σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, στη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία η αντίστοιχη μείωση ήταν μικρότερη του 60%.

Τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης επηρεαστεί έντονα, με την κίνηση μέσα και έξω από το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Γκάτγουικ να έχει μειωθεί κατά 92%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τη βιομηχανία, προειδοποίησε το συνδικάτο.

«Δεν υπάρχει χρόνος να κρυβόμαστε πίσω από ειδικές ομάδες δράσης και αναθεωρήσεις» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της BALPA, Μπράιαν Στράτον.

«Η BALPA απαιτεί από την βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει αποτελεσματικά και να ανοίξει τις διαδρομές με τις ΗΠΑ και τους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που έχει αποκλείσει χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο».

Πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί στον αεροπορικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου, με εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι 860.000 θέσεις εργασίας στους κλάδους των αερομεταφορών, ταξιδιών και τουρισμού να συντηρούνται μόνο από κυβερνητικά προγράμματα αδειών άνευ αποδοχών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δεύτερη Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας

Με απόλυτη επιτυχία και για 2η συνεχή χρονιά, η Kition Ocean Holdings, οργάνωσε την «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Kition» στις εγκαταστάσεις της στο Τερματικό Επιβατών...

Δεύτερη Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου, διοργανώνουν τη 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον...

Η Celestyal ενισχύει το πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το 2025

Η Celestyal ανανέωσε το πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το 2025 αυξάνοντας τον αριθμό των κρουαζιέρων «Ονειρεμένη Αδριατική» και «Ημέρες Ερήμου» που βρίσκονται σε προσφορά. Οι...

Δωρεάν υπηρεσίες και μειωμένες χρεώσεις από την Ελληνική Τράπεζα

Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζει διαχρονικά η Ελληνική Τράπεζα με τους πελάτες της περνά μέσα από την κατανόηση των αναγκών τους. Σε μία περίοδο...

Δέκα νέες κάμερες στη Λεμεσό – Τα σημεία που άναψαν φλας

Σε λειτουργία τέθηκαν σήμερα οι δέκα νέες σταθερές κάμερες, σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Λεμεσού. Από τις δέκα νέες κάμερες, οι τέσσερις θα ελέγχουν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!