26.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 12:48

«Ξεκάθαρο» δρόμο προς την ανάκαμψη βλέπει ο CEO των Hyatt Hotels

Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η οποία δήλωσε πως είναι ο διευθύνων σύμβουλος των Hyatt Hotels Μαρκ Χοπλάζιαν.

Μιλώντας στο CNBC ο Χοπλάζιαν εξήγησε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ανακάμψει λόγω της αναθέρμανσης των ταξιδιών αναψυχής ενώ απέδωσε την αισιοδοξία του στην καλύτερη διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19.

Ενώ οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να είναι αναιμικές τους επόμενους μήνες, περισσότεροι καταναλωτές θα αισθάνονται πιο σίγουροι και έτοιμοι να κάνουν ταξίδια, είπε.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος προς την ανάκαμψη», πρόσθεσε. «Είμαι αισιόδοξος ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος θα ανακάμψει πλήρως», σημείωσε επίσης.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος σχεδόν καταστράφηκε το 2020 με την παύση τόσο των επαγγελματικών ταξιδιών όσο και των ταξιδιών αναψυχής, ενώ παράλληλα οι διεθνείς προορισμοί τέθηκαν δεν ήταν προσβάσιμοι λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι κρατήσεις αυξάνονται σταθερά από τις αρχές του 2021 και τα ποσοστά πληρότητας σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Το ποσοστό πληρότητας της βιομηχανίας την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν λίγο κάτω από το 50%, 22% πάνω δηλαδή από τον περασμένο Απρίλιο, εξήγησε.

Το Hyatt ανακάλυψε ότι πολλές από αυτές τις νέες κρατήσεις αφορούν ταξίδια την άνοιξη σε θέρετρα και προορισμούς όπως η Καραϊβική και το Μεξικό. Τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους και συσκέψεις δείχνουν επίσης σημάδια ανάκαμψης, ενώ ορισμένοι καταναλωτές αρχίζουν να κάνουν κρατήσεις διακοπών για αργότερα φέτος, δήλωσε ο Χοπλάζιαν.

«Νομίζω ότι οι φήμες για το τέλος των μεγάλων συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων είναι υπερβολικές και βλέπουμε ήδη μερικές εταιρικές κρατήσεις στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο», είπε. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε», πρόσθεσε.

Παρόλο όμως που τα εγχώρια ταξίδια δείχνουν έντονη κινητικότητα, τα διεθνή ταξίδια θα εξακολουθήσουν να έχουν μια δύσκολη χρονιά, εκτίμησε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Ζωντανοί» για πρόκριση στους “4” της Ευρωλίγκα έμειναν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

«Ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τις νίκες που πέτυχαν...

Ολυμπιακός: Όταν άδειασε τις εκκλησίες και στενοχώρησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Τι γράφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Η Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν οι εκκλησίες. Η ημέρα που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, προτίμησε να δει το σημαντικότερο...

Όλη η Ευρώπη μιλά για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Αγγλία – Κέρδισε 4-2 την ‘Αστoν Βίλα

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη συνεχίζεται και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας...

Χαμάς: Υπό εξέταση με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει η Χαμάς να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πιο πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα...

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους;...

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα το τρίμηνο του 2024 – Ανήλθε στα 523 εκατ. ευρώ

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα καταγράφηκε το τρίμηνο του 2024 στους λογαριασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με το 2023. Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!