26.7 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 17:57

Ενώπιον νέων σοβαρών προκλήσεων η Ασφαλιστική Βιομηχανία

  • Δεν αποκλείονται συγχωνεύσεις εταιρειών

Ενώπιον νέων σοβαρών προκλήσεων βρίσκεται η ασφαλιστική βιομηχανία.

Αυτό τόνισε η Αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων κ. Τώνια Τσαγγάρη, μιλώντας στο Online Συνέδριο με θέμα «Το νέο τοπίο στην Ασφαλιστική Αγορά».

Όπως είπε η κ. Τσαγγάρη, οι νομοθετικές αλλαγές, αλλά και άλλες κανονιστικές ρυθμίσεις που εισήχθησαν στην αγορά μας, δημιουργούν νέες αυξημένες υποχρεώσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα, η κα Τσαγγάρη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες να υποχρεωθούν να συγχωνευθούν με άλλες, αφού ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών στην Κύπρο είναι αρκετά μεγάλος και οι δαπάνες λειτουργίας τους αυξάνονται.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ κ. Ανδρέας Αθανασιάδης είπε ότι όντως το πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο, αλλά διευκρίνισε ότι οι ενδεχόμενες συγχωνεύσεις εταιρειών δεν εξαρτώνται μόνο από τον αριθμό των εταιρειών, αλλά και από τα δεδομένα της κάθε εταιρείας στην αγορά.

Για το θέμα του ΓεΣΥ, σε συνάρτηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να επικρατούσε ένα μικτό σύστημα που θα έδινε επιλογές στους ασφαλιζόμενους.

Πάντως, διευκρίνισε ότι η εισαγωγή του ΓεΣΥ δεν έχει μειώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά αντίθετα έχει παρατηρηθεί αύξηση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife κ. Αβραάμ Πεκρής εξήγησε ότι ο κλάδος υγείας έχει μεγάλη προοπτική, διότι το κοινό επιδιώκει τη διασφάλιση της υγείας του. Όπως είπε, η Eurolife διερευνά συνεχώς τις όποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αγορά και με γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων, προωθεί νέα σχέδια.

Επίσης, ο κ. Πεκρής είπε ότι παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για τα συνταξιοδοτικά σχέδια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη των Ταμείων Προνοίας να ενταχθούν σε μεγάλα και αποδοτικά επενδυτικά σχέδια των ασφαλιστικών εταιρειών.

Το Online Συνέδριο οργανώθηκε από την FMW Financial Media Way και συντονιστής ήταν ο Διευθυντής της, δημοσιογράφος Ιωσήφ Ιωσήφ.

Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Eurolife και Υποστηρικτής της η CNP Cyprialife. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η οικονομική ιστοσελίδα www.nomisma.com.cy.

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!