29.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 15:04

Το διαδραστικό δωμάτιο «Σώστε τη θάλασσα» εγκαινίασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από την αξία και τη σημασία της θάλασσας, ο Δήμος Λεμεσού δημιούργησε το διαδραστικό εκπαιδευτικό δωμάτιο «Σώστε τη θάλασσα -Ocean Room, το οποίο εγκαινίασε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Αυτή η διαδραστική αίθουσα, που στεγάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας και Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού, «αποτελεί ένδειξη της ακλόνητης δέσμευσης όλων μας, για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας, ιδίως προς όφελος της νεολαίας μας», ανέφερε η Μαρίνα Χατζημανώλη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων.

«Τα σημερινά εγκαίνια σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των συνεχών προσπαθειών μας να εμφυσήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα, ναυτική και ναυτιλιακή κουλτούρα στη νέα γενιά», σημείωσε η Υφυπουργός, υποδεικνύοντας ότι , «ανάμεσα στους στόχους που έχουμε θέσει ως Υφυπουργείο Ναυτιλίας, είναι και η προώθηση των ναυτιλιακών και ναυτικών επαγγελμάτων σε σχολεία της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης».

Αυτός ο διαδραστικός χώρος, συνέχισε, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα νεαρά μυαλά σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας και μέσα από πέντε θεματικούς σταθμούς, που καλύπτουν σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση, τα απειλούμενα είδη, η βιώσιμη αλιεία και η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης και επίλυσης προβλημάτων.

Η κ. Χατζημανώλη ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Λεμεσού και τη Royal Caribbean International, η οποία ήταν ο χορηγός του έργου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή «όχι μόνο θα εκπαιδεύσουν, αλλά και θα ενδυναμώσουν τη νεολαία μας ,ώστε να γίνει πρεσβευτής της διατήρησης της θάλασσας».

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία του διαδραστικού δωματίου που, όπως είπε, αποτελεί «ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης για την προστασία της θάλασσας, αφιερωμένο στα παιδιά».

Εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες του προς τη στήριξη της Royal Caribbean International και τον Διευθυντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του αμερικανού κολοσσού κρουαζιέρων, Χρίστο Καραβό, για την πρόταση δημιουργίας του «Ocean Room».

Την τελετή χαιρέτησε επίσης ο Χρίστος Καραβός, ο οποίος σημείωσε ότι η Royal Caribbean International στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και εξέφρασε την ευχή όπως τα παιδιά αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό δωμάτιο.

Στοιχεία γύρω από τη θάλασσα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει έδωσε η ωκεανογράφος Δρ. Όλια Ονησιφόρου, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων, τα παιδιά τις 6ης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «Ocean Room», εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους.

Σημειώνεται ότι τα όλα τα σχολεία μπορούν να οργανώσουν δωρεάν επίσκεψη, διάρκειας μιας περίπου ώρας, στο διαδραστικό δωμάτιο, με ραντεβού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!