21 C
Nicosia
Παρασκευή 24 Μάιος 2024 | 23:30

Λάβρος ο Ελεγκτής στη Βουλή κατά Προέδρου για συμβούλους-συνεργάτες του – “Παρανομεί διορίζοντας άτομα χωρίς τα προσόντα”

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αναφορικά με το θέμα των συμβούλων-συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Ο γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρανομεί εργοδοτώντας πρόσωπα, τα οποία δεν πληρούν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις που τοποθετούνται, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσληψη γυναίκας αισθητικού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η εργοδότηση των ατόμων αυτών, κάτι που όμως δεν υλοποιηθήκε, όπως είπε.

Τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που έχει ενώπιον της η Επιτροπή Θεσμών επιχειρεί «να καλύψει παρανομίες», καθώς δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύ της προτεινόμενης νομοθεσίας, όπως επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο οικονομικών, σε συνέχεια πρότασης νόμου που κατάθεσε το ΑΚΕΛ, ρυθμίζει τα προσόντα των συμβούλων του προέδρου, των υπουργών και άλλων αξιωματούχων.

Με βάση την προτεινόμενη νομοθεσία επίσης οι υπουργοί έχουν στην διάθεση τους κονδύλι ύψους €62 χιλιάδων για να διαθέσουν σε σύμβουλους, εκ των οποίων ο ένας θα πρέπει να είναι μόνιμος με μισθό €25 χιλιάδων.

Όσον αφορά τους βουλευτές ο κ. Μιχαηλίδης εισηγήθηκε την αύξηση των συμβούλων τους σε δύο, από ένα που είναι σήμερα.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα νεποτισμού. Δεν γνωρίζουμε είπε, τι διαμείφθηκε μεταξύ Πρόεδρου και Γενικού Ελεγκτή. Θα εξετάσουμε το νομοσχέδιο και στόχος είναι να ψηφιστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι αυτός οποίος προσλαμβάνει συμβούλους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, για τα άτομα τα οποία προσλαμβάνει.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε κακώς ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε υπάρχει το νομοσχέδιο και τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κοινή γραμμή για αντιμετώπιση σειρά θεμάτων από Οργανώσεις δημόσιου τομέα

Κοινή γραμμή για αντιμετώπιση σειρά θεμάτων, χάραξαν οι οργανώσεις του κρατικού τομέα, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτη Ματθαίου, ενόψει της συνεδρίας της...

«Κατάληψη στη Ράφα είναι η απάντηση στο ΔΠΔ» – Ο Νετανιάχου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Εντολή για έκτακτη σύσκεψη έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διέταξε τη χώρα του να σταματήσει τη...

Νέα κέρδη (+1.55%) από το ΧΑΚ – Σημαντική άνοδος για μετοχή Ελληνικής

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέο υψηλό, με τη μετοχή της Ελληνικής να κλείνει επίσης...

Μεγάλη φωτιά στο Παραμάλι κινητοποίησε τις πυροσβεστικές μονάδες

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για την κατάσβεση νέας πυρκαγιάς, που αυτή τη φορά ξέσπασε παρά το Παραμάλι. Σύμφωνα με τον...

Αυξημένα κατά 20% τα παράπονα στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο το 2023

Κατά το 2023 υπήρξε αύξηση στα παράπονα που υποβλήθηκαν στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δήλωσε η Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Βαλεντίνα Γεωργιάδου σε διάσκεψη...

Σταθεροποίηση σε τριμηνιαία βάση στις τιμές των ακινήτων

Τάσεις σταθεροποίησης σε τριμηνιαία βάση, αλλά και σημαντικές ετήσιες αυξήσεις παρουσίασαν οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2024, με βάση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!