27.3 C
Nicosia
Κυριακή 19 Μάιος 2024 | 12:09

Πρώτη αντίδραση του Δήμου Αγλαντζιάς μετά την απόφαση του Ανωτάτου

Την απογοήτευση του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς για την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου στο Ανώτατο Δικαστήριο, για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ότι η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Αγλαντζιάς – Ανακούφιση σε κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση του Δήμου εκφράζεται η πεποίθηση ότι  αυτή η μεταρρύθμιση δεν προχώρησε με κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά στη βάση άλλων κριτηρίων και προσωπικών συμφερόντων.

Επίσης, αναφέρεται ότι η πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν να αμφισβητήσει τη μεταρρύθμιση και να οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε εκπρόθεσμη η προσφυγή του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς είναι απολύτως σεβαστή, παρά την απογοήτευση που φυσιολογικά προκαλεί σε κάθε δημότη της Αγλαντζιάς.

Ουδέποτε ήταν πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς να αμφισβητήσει τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες. Ως δημοτική αρχή καταβάλαμε έντονες προσπάθειες να πείσουμε στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν ότι γεωγραφικά, αλλά και οικονομικά θα ήταν παράδοξο να ενταχθεί η Αγλαντζιά μαζί με τα δημοτικά διαμερίσματα Έγκωμης και Αγίου Δομετίου στον Δήμο Λευκωσίας.

Προτάξαμε το επιχείρημα ότι η Αγλαντζιά θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα στο σχήμα Γερίου – Λατσιών, κάτω υπό την ομπρέλα του Δήμου Αθαλάσσας. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από τον τέως Υπουργό κ. Νίκο Νουρή και το σύνολο των κομμάτων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν προχώρησε με κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά στη βάση άλλων κριτηρίων και προσωπικών συμφερόντων, ενώ αδιαμφισβήτητα ούτε από πλευράς Δήμου εξαντλήθηκαν προηγουμένως όλα τα περιθώρια για να αποφευχθούν μονομερείς αποφάσεις σε βάρος της Αγλαντζιάς.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε επιβεβλημένη την προσφυγή στη δικαιοσύνη με δύο βασικά νομικά επιχειρήματα:

• Τη σύγκρουση εξουσιών μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας και

• την παραβίαση άρθρων του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Αυτοδιοίκησης που προνοεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και δημοψηφίσματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της προσφυγής, ωστόσο έκρινε ότι αυτή είναι εκπρόθεσμη. Η απόφασή του είναι τελεσίδικη και προφανώς είναι σεβαστή. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να έρθουν καλύτερες μέρες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λειτουργούμε ως πρότυπο για όλους τους υπόλοιπους Δήμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ πρωταθλητής Ελλάδας – Σήμερα τελευταία αγωνιστική

Η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League μας επεφύλλασε ένα συναρπαστικό φινάλε. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διεκδικούν τον τίτλο μέχρι και το φινάλε με τους...

Σακελλαροπούλου: Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίζει τη γενοκτονία του Πόντου

Το χρέος της διεθνούς κοινότητας «να αναγνωρίζει και να καταδικάζει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά...

Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών

Οι κάτοικοι επτά χωριών απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ίμπου στο απομακρυσμένο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας. Το Ίμπου εξερράγη...

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Πάφο για την κατάκτηση του κυπέλλου (φωτό)

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου η οποία επικράτησε της Ομόνοιας στον τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ με 0-3. Γλέντησαν...

Πρόκληση Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων-Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην κατοχή

Προκλητικό ήταν το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίp Ερντογάν, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων για τους Έλληνες και παράλληλα, ημέρα μνήμης του Κεμάλ...

Εκπρόσωπος: Η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί

Η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος, παράλληλα, συνεχάρη θερμά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!