34.3 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 15:48

Για “διάδοση ρωσικής προπαγάνδας” κατηγορεί τον Μπερλουσκόνι η Ουκρανία

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον πρώην Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι τη Δευτέρα ότι διαδίδει ρωσική προπαγάνδα, μετά που είπε ότι ο ίδιος δεν θα συναντούσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν ήταν ακόμα επικεφαλής της Κυβέρνησης.

Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι, καμάρωνε συχνά για τη σχέση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία πριν ένα χρόνο.

Σε σχόλιά του την Κυριακή, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ζελένσκι για να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν “να σταματήσει να επιτίθεται” σε περιοχή που κατείχαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στα ανατολικά, ενώ έκρινε τη συμπεριφορά του Ουκρανού Προέδρου ως “πολύ, πολύ αρνητική”.

“Οι γελοίες κατηγορίες του Μπερλουσκόνι ενάντια στον Πρόεδρο της Ουκρανίας είναι απόπειρα να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν, τα οποία είναι καλυμμένα με αίμα μέχρι τους αγκώνες”, έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο.

“Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πολιτικός πρέπει να καταλάβει ότι με το να διαδίδει ρωσική προπαγάνδα ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίζει τα εγκλήματά της κατά της Ουκρανίας, και επομένως φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη”, είπε.

Κατηγόρησε τον Μπερλουσκόνι ότι προσπαθεί να δείξει αφοσίωση στον “Ρώσο δικτάτορα”, και το παραλλήλισε με τη σχέση του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Νικολένκο δημοσίευσε φωτογραφία του Μπερλουσκόνι να φιλά το χέρι του Καντάφι το 2010.

Ο Νικολένκο καλωσόρισε δήλωση του γραφείου της νυν Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι, που επιβεβαίωνε τη “σταθερή και πεπεισμένη” υποστήριξη της Κυβέρνησής της στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

EURO U-17: Την Πέμπτη με Σερβία η Εθνική Κύπρου

Να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα με την Τσεχία θέλει η Εθνική ομάδα των Παίδων, η οποία συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην τελική...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη Μονή Αββακούμ – Θα παραδοθούν στη ΓΕ ως πακέτο

Σε προχωρημένο στάδιο και προς την ολοκλήρωση τους βαίνει η διερεύνηση της Αστυνομίας των υποθέσεων που αφορούν στην Μονή Οσίου Αββακούμ. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ...

Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος

Όπως είχε προαναγγελθεί η Ιρλανδία αναγνώρισε επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης. Στο ισπανικό κοινοβούλιο μιλά ο Πέδρο Σάντσεθ. Σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις από το Ισραήλ. Η Νορβηγία θα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!