28.2 C
Nicosia
Κυριακή 16 Ιούνιος 2024 | 20:34

Ελληνική: Αυξάνει τις χρεώσεις της – Δείτε τις νέες τιμολογήσεις για υπηρεσίες

Την αύξηση των χρεώσεων της για υπηρεσίες στα καταστήματα από τις 2 Ιανουαρίου του 2023, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σε μήνυμα προς τους πελάτες, οι νέες χρεώσεις στοχεύουν στο να φέρουν τους πελάτες πιο κοντά στα εναλλακτικά κανάλια και να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων μέσω της αποσυμφόρησης των ταμείων.

Για κατάθεση μετρητών στο ταμείο, φυσικά πρόσωπα θα χρεώνονται με €3 έναντι καμίας χρέωσης σήμερα, ενώ για εταιρείες η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση έναντι €2 ανά κατάθεση που είναι η υφιστάμενη χρέωση. Η τράπεζα αντί 20 ανά μήνα δωρεάν καταθέσεων για εταιρείες, θα παρέχει πλέον 3 δωρεάν καταθέσεις ανά μήνα.

Για κατάθεση επιταγών φυσικών προσώπων, η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση έναντι καμίας χρέωσης σήμερα, ενώ για εταιρείες η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση επιταγής έναντι €2 ανά κατάθεση που είναι η υφιστάμενη χρέωση. Η τράπεζα αντί 20 ανά μήνα δωρεάν καταθέσεων επιταγών για εταιρείες, θα παρέχει πλέον 3 δωρεάν καταθέσεις ανά μήνα.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις στις ΑΤΜ, είναι δωρεάν.

Αναλήψεις μετρητών

Όσον αφορά τις αναλήψεις μετρητών μέχρι €10 χιλ. η χρέωση από €2 (€1 για συνταξιούχους), θα αυξηθεί σε €3 (€2 για συνταξιούχους). Για αναλήψεις μετρητών πέραν των €10 χιλ., η χρέωση αυξάνεται στα €6 από €5.

Σημειώνεται ότι οι αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ είναι δωρεάν.

Για μεταφορές λογαριασμών εντός της Ελληνικής Τράπεζας, η χρέωση στο ταμείο θα είναι €5 ανά συναλλαγή από €2 που είναι σήμερα, ενώ το online banking διατηρείται δωρεάν.

Για παραγγελία βιβλιαρίου επιταγών στο ταμείο, η χρέωση αυξάνεται στα €40 από €30, ενώ από το Web Banking/ATM η χρέωση αυξάνεται στα €25 από €20.

Για επικαιροποίηση στοιχείων πελατών φυσικών προσώπων, η χρέωση αυξάνεται στα €150 από €100, ενώ για τις εταιρείες στα €350 από €300.

Εκπρόσωπος της τράπεζας, ανέφερε στη StockWatch ότι «η τιμολογιακή πολιτική αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο, κάποιες χρεώσεις πάνε πάνω, κάποιες κάτω, κάποιες μένουν οι ίδιες και ο σκοπός είναι η αποσυμφόρηση των ταμείων, κάνοντας τις συναλλαγές από εναλλακτικά κανάλια ΑΤΜ, Mobile App πιο ελκυστικές».

Αντίδραση καταναλωτών

Οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής προκάλεσαν ήδη την αντίδραση του Συνδέσμου Καταναλωτών εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες με ανάλογες αναπροσαρμογές στις χρεώσεις τους.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι «αρχές Νοεμβρίου 2019, όταν παρατηρήθηκε και πάλι το ίδιο σκηνικό, υπήρξαν από όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσιες δηλώσεις που εξέφραζαν έντονα την αντίθεσή τους. Μάλιστα, κάποιες δηλώσεις ήταν τόσο έντονες, που χαρακτήρισαν την απόφαση των τραπεζών για αύξηση των χρεώσεων κάποιων υπηρεσιών που αφορούσαν τα φυσικά πρόσωπα, ως «κοινωνική αναλγησία».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι το Κράτος και η Πολιτεία θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν τις τράπεζες ως «ιερές αγελάδες» και να τις προστατεύουν. «Χρειάζονται και οι πολίτες προστασία. Δεν αντέχουν πλέον άλλο».

Εκπρόσωπος της Τρ. Κύπρου, ανέφερε στη StockWatch ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλάνο για αύξηση των χρεώσεων αρχές του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, προκειμένου «να υπάρξει...

EURO 2024: Σε δημοφιλή περιοχή του Αμβούργου, οι πυροβολισμοί εναντίον του άνδρα με το τσεκούρι

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ένας άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι κοντά σε ένα πάρκο φιλάθλων (fan zone) του Euro 2024,...

Ουκρανία: Ποιες χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμη το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου της Ελβετίας

Επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η τεράστια πλειονότητα των χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη σύνοδο κορυφής για...

Αγνοούμενοι Κύπρου: «Ένα παλικάρι δύο μέτρα που γύρισε, πίσω μέσα σε ένα κασελάκι»

«Είμαι σίγουρη ότι σήμερα γιορτάζεις αδελφέ μου, γιατί το όνομά σου σβήστηκε από τον κατάλογο των αγνοουμένων και πέρασε στον κατάλογο των ηρώων και...

Ο Ηλιοφώτου ζητά παραίτηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ

Την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ και της προκήρυξης συνεδρίου αξιώνει με τη δημόσια παρέμβαση του το στέλεχος του κόμματος και πρώην Δήμαρχος Στροβόλου...

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά γνωστού δικηγόρου της Αθήνας για κακοποίηση της συζύγου του

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά γνωστού δικηγόρου της Αθήνας για κακοποίηση της συζύγου του, άσκησε η εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας πέρασαν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!