17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 10:29

“Καλύτερη η κατάσταση με πυρκαγιά στα κατεχόμενα αλλά ένα σημείο προκαλεί ανησυχία”

Σαφώς καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα κατεχόμενα, υπάρχει ωστόσο ένα σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι, το οποίο δημιουργεί ανησυχία και φόβο, δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν χθες. Χθες γύρω στις 7 το βράδυ υπήρξε μια πολύ σοβαρή αναζωπύρωση πάνω ψηλά στην κορυφογραμμή του Πενταδακτύλου που αντιμετωπίστηκε ψες”, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή “έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι. Το σημείο αυτό δημιουργεί ανησυχία και φόβο”, επεσήμανε ο κ. Αλεξάνδρου, σημειώνοντας πως αν ξεφύγει αυτό το σημείο υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρη την Καντάρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με πτητικά μέσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “συνεχίζουμε με το ίδιο πλάνο, με δυο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών, ένα της Αστυνομίας και τα δυο ισραηλινά”.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε, ακόμη, πως “αν δεν υπάρχει κάτι το πολύ αρνητικό ενδεχομένως οι Ισραηλινοί σήμερα να αποχωρήσουν”, προσθέτοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε πως οι Ισραηλινοί εξυπηρετούνται από τη βάση του Τμήματος Δασών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και οι επιχειρήσεις τους διεξάγονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΒΙΝΤΕΟ: Γιατί οι κόκκινες βαλίτσες μπαίνουν πρώτες στο αεροπλάνο;

Πολλά πράγματα σχετικά με τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια δεν βγάζουν νόημα, όπως για παράδειγμα οι μικροσκοπικές τρύπες που έχουν τα παράθυρα ή το γεγονός ότι η επιβίβαση...

Mετακόμισε σε all-inclusive πεντάστερο ξενοδοχείο επειδή είναι φθηνότερο από το ενοίκιο του

Ένας TikToker από το Ηνωμένο Βασίλειο μετακόμισε σε ένα all inclusive 5 αστέρων επειδή είναι φθηνότερο από το μηνιαίο του ενοίκιο. Ο Josh Kerr έψαχνε στο διαδίκτυο για...

Ζούσε στο αυτοκίνητο για να δουλεύει περισσότερο και τον απέλυσαν

Μπορεί η είδηση ότι η Tesla έχει απολύσει περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους να κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο άγνωστη ακόμα παραμένει η ιστορία ενός από...

Καταγγελία Σύρων κατά Ρωσίας στον ΟΗΕ για βομβαρδισμό νοσοκομείου

Ένας Σύρος και μια ανθρωπιστική οργάνωση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο βομβαρδίζοντας σκόπιμα ένα νοσοκομείο στη βόρεια Συρία το 2019, σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!