15.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 7:37

Άνοιξε μετά από διακοπή πτήσεων το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της πόλης σε ανάρτησή της στο Telegram.

Το Reuters αναφέρει ότι δεν έχει εξηγήσει τον λόγο που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης για ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, όπως drone, πάνω από την πόλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza, ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον αέρα και μαχητικά αεροσκάφη έχουν αποσταλεί για έρευνα.

Οι αρχές της ρωσικής πόλης ανακοίνωσαν ότι έχουν διακοπεί όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο μέχρι τις 11:00 (ώρα Ελλάδας).  Μάλιστα, σύμφωνα όμως με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι.

Την διακοπή των πτήσεων επιβεβαίωσαν τα δεδομένα από τον ιστότοπο Flight Radar, που έδιξεαν εσωτερικές πτήσεις με προορισμό την Αγία Πετρούπολη να επιστρέφουν στους προορισμούς τους. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται να επηρέασε επίσης τις πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συναγερμός για drone πάνω από την Αγία Πετρούπολη – Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις

Το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις του την Τρίτη, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης για αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, (drone) πάνω από την πόλη.

Η τοπική κυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας ανέφερε στο επίσημο κανάλι της στο Telegram ότι διέκοψε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο μέχρι τις 12:00 τοπική ώρα (09:00 GMT), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων (124 μίλια) από το Πούλκοβο είχε κλείσει, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Ανεπιβεβαίωτη αναφορά μέσων ενημέρωσης από το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza ανέφερε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον ουρανό και ότι μαχητικά αεροσκάφη είχαν αποσταλεί για έρευνα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αυτή την αναφορά.

Δεδομένα από τον ιστότοπο Flight Radar έδειξαν έναν αριθμό εσωτερικών πτήσεων με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και επιστρέφουν στους προορισμούς τους, ενώ το κλείσιμο του εναέριου χώρου φάνηκε να επηρεάζει επίσης τις πτήσεις στη διαδρομή προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος απαιτεί αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!