22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 13:32

Υπό κράτηση οι 2 Αιγύπτιοι για απόπειρα απαγωγής ανήλικου – Όσα ανέφεραν οι ανήλικοι στις αρχές

Ανησυχία προκάλεσε στις αρχές η καταγγελία για απόπειρα απαγωγής ανήλικου χθες, νωρίς το βράδυ στην περιοχή του παλιού λιμανιού στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, τέσσερις ανήλικοι -τρεις 11 ετών και ένας 8- βρίσκονταν στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού όταν προσεγγίστηκαν από δύο Αιγύπτιους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην πρώτη τους κατάθεση στην Αστυνομία οι ανήλικοι, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 29 και 21 ετών τους πλησίασαν και άρχισαν να τους μιλούν για ποδόσφαιρο. Ο ένας μάλιστα ανέφερε στον μικρότερο ότι έχει στην κατοχή του μπλούζα του γνωστού ποδοσφαιριστή Μέσι.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Ποδηλατικής Αστυνομίας, που είχαν ειδοποιηθεί, ενώ τα παιδιά μέχρι την άφιξη των μελών της δύναμης παρέμειναν σε υποστατικό της περιοχής υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του.

Εν συνεχεία οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Έδωσαν κατάθεση και τους δικούς τους ισχυρισμούς και τέθηκαν υπό κράτηση. Το πρωί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών.

Πάντως η όλη υπόθεση φαίνεται ότι προκάλεσε ανησυχία, εξαιτίας και πληροφορίας που είχε δοθεί τις προηγούμενες μέρες και έκανε λόγο για συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητο, που κινείτο ύποπτα στους δρόμους της Λεμεσού και προσέγγιζε παιδιά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που είχαν δοθεί προ ημερών στην Αστυνομία, εντός του ύποπτου οχήματος επέβαιναν δύο άντρες, πιθανόν αλλοδαποί και μία κοκκινομάλλα γυναίκα.

Με το που δόθηκε η πληροφόρηση για το χθεσινό συμβάν, ως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε ανησυχία και έγινε διερεύνηση δεδομένων και των πληροφοριών που προϋπήρχαν. Πάντως σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση, στο σωματικό έλεγχο που έγινε στους δύο Αιγύπτιους την ώρα που βρίσκονταν στη σκηνή, δεν εντοπίστηκαν κλειδιά αυτοκινήτου στην κατοχή τους.

Προηγούμενη ενημέρωση

Επιχείρησαν να απαγάγουν ανήλικους σε κεντρικό σημείο της Λεμεσού – 2 συλλήψεις

Υπόθεση απόπειρας απαγωγής παιδιών εξετάζει η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 19:40 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού, στη Λεμεσό.

Δύο Αιγύπτιοι ηλικίας 29 και 21 ετών προσέγγισαν παρέα παιδιών ηλικίας 11 και 8 ετών και προσπάθησαν με διάφορους τρόπους ώστε να τους ακολουθήσουν στο αυτοκίνητο τους.

Τα παιδιά τρομαγμένα απομακρύνθηκαν.

Πολίτης που αντιλήφθηκε το συμβάν ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν επί τόπου όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανατροπή σκηνικού από το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Τι «βλέπουν» διεθνείς οίκοι αξιολόγησης

O πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, απέναντι στη Χαμάς στη Γάζα, αλλά και οι πολεμικές αψιμαχίες διαρκείας με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, καθώς...

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ ΕΤΥΚ-Ελληνικής για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

Σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας κ. Πέτρο Χριστοδούλου...

Παπανώτας μετά την αποπομπή του: «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε. Καλή χώνεψη »

«Έλαβα πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόνο 3 υβριστικά», δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Παπανώτας, σχολιάζοντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από...

Μ. Δαμιανός: Το ΓεΣΥ χρειάζεται γόνιμη συνεισφορά από όλους

Για να υπάρχει το ΓεΣΥ, να λειτουργεί και να προσφέρει το βέλτιστο προς τους πολίτες, χρειάζεται τη γόνιμη συνεισφορά όλων των φορέων της κοινωνίας,...

Προειδοποιεί η Αννίτα Δημητρίου για Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί σε εγρήγορση – «Τα δύσκολα μετά τις 9 Ιουνίου»

Τα δύσκολα στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΤΑ) ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά που θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη μεταρρύθμιση,...

Προειδοποιεί το Ιράν το Ισραήλ: Επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα

Μήνυμα στο Ιράν ότι ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις και απειλή ότι «θα μπορούσε να είναι χειρότερα» έστειλαν ισραηλινοί αξιωματούχοι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!