21.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 8:10

Έτοιμο το αεροδρόμιο Λάρνακας να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός λόγω του πολέμου στο Ισραήλ – 11 έκτακτες πτήσεις

Σε ετοιμότητα είναι το αεροδρόμιο Λάρνακας για να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός σε περίπτωση που αποφασιστεί εκκένωση υπηκόων ξένων χωρών από το Ισραήλ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Πρόσθεσε ότι «στο αεροδρόμιο Λάρνακας τόσο χθες όσο και σήμερα υπήρχαν αρκετές έκτακτες πτήσεις με προορισμό το Ισραήλ. Συγκεκριμένα σήμερα αναμένουμε να πραγματοποιηθούν 20 αναχωρήσεις και 20 αφίξεις προς τη γείτονα χώρα, εκ των οποίων οι 11 είναι έκτακτες που έχουν προγραμματιστεί το τελευταίο 24ωρο».

Επίσης είναι προγραμματισμένο να γίνουν τρεις αναχωρήσεις και τρεις αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο της Πάφο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κουρούπη είπε πως «τόσο χθες όσο και σήμερα οι πτήσεις που φτάνουν στην Κύπρο και αυτές που αναχωρούν για το Ισραήλ είναι πλήρεις. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι άτομα που είτε επιστρέφουν είτε έρχονται για να μείνουν στη Κύπρο, ενώ οι αναχωρούντες είναι κυρίως Ισραηλινοί».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο από το Ισραήλ, φαίνεται να υπάρχουν και ορισμένοι υπήκοοι ξένων χωρών, ιδιαίτερα από την Αμερική και Καναδά».

Σε ερώτηση κατά πόσον το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προετοιμασμένο για να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικός σταθμός σε περίπτωση που χρειαστεί η εκκένωση ξένων υπηκόων από το Ισραήλ, η κ. Κουρούπη απάντησε πως «είμαστε σε ετοιμότητα και θα γίνει ότι έγινε και στο παρελθόν με την ενεργοποίηση του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ».

Στο συγκεκριμένο Σχέδιο, σημείωσε «εμπλέκονται τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, είμαστε ήδη σε επικοινωνία μαζί τους και έχουν ήδη ετοιμαστεί οι πιθανοί χώροι υποδοχής σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο».

Άνω των 15 πτήσεων προς το Ισραήλ είναι προγραμματισμένες σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας

Άνω των 15 πτήσεων προς το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, από αεροπορικές εταιρείες κυρίως από το Ισραήλ, που εξακολουθούν να διενεργούν δρομολόγια προς τη χώρα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ προσθέτουν έκτακτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό το Τέλ Αβίβ με στόχο να επιστρέψουν στη χώρα τους Ισραηλινοί που είτε βρίσκονται στην Κύπρο, είτε θα φτάσουν στο νησί από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Ισραηλινοί που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης επιστρέφουν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου οι Ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες θα τους παραλάβουν για να τους μεταφέρουν στο Ισραήλ.

Εξάλλου επιπρόσθετες πτήσεις από Τελ Αβίβ για Λάρνακα και Αθήνα θα προσφέρει η αεροπορική εταιρεία TUS Airways, σύμφωνα με ανάρτηση της στο Facebook.

Προστίθεται ότι «λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης στο Ισραήλ, η ΤUS Airways θα προσφέρει ορισμένες πρόσθετες πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ – Λάρνακας και Τελ Αβίβ – Αθήνας κατά τις επόμενες ημέρες  Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί η ώρα πτήσης των επιβατών της εταιρείας, τους οποίους καλεί να προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους για επικαιροποιημένες πληροφορίες».

Σημειώνεται ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τις πτήσεις τους προς το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τόσο οι πέντε επιδοτούμενοι ασθενείς που βρίσκονται στο Ισραήλ για θεραπεία όσο και οι οικογένειες τους, είναι καλά.

Εξάλλου ένα από τα τρία γκρουπ που βρίσκονταν στο Ισραήλ για προσκύνημα και τουρισμό που αριθμούν 300 περίπου άτομα, έφτασε χθες βράδυ στην Κύπρο ενώ το δεύτερο γκρουπ θα αναχωρήσει σήμερα από το Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται ότι στο Τέλ Αβίβ βρίσκεται για εκκλησιαστικό συνέδριο ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος ο οποίος θα παραμείνει στο Ισραήλ μέχρι και την Τετάρτη.

Εξάλλου η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Εβραϊκή Συναγωγή που βρίσκεται στη Λάρνακα,  σε χώρους Ισραηλινών συμφερόντων στην πόλη, στην οικία του Ραββίνου αλλά και σε ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν Ισραηλινοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!