26.5 C
Nicosia
Δευτέρα 27 Μάιος 2024 | 11:19

Άνοιξε μετά από διακοπή πτήσεων το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της πόλης σε ανάρτησή της στο Telegram.

Το Reuters αναφέρει ότι δεν έχει εξηγήσει τον λόγο που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης για ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, όπως drone, πάνω από την πόλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza, ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον αέρα και μαχητικά αεροσκάφη έχουν αποσταλεί για έρευνα.

Οι αρχές της ρωσικής πόλης ανακοίνωσαν ότι έχουν διακοπεί όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο μέχρι τις 11:00 (ώρα Ελλάδας).  Μάλιστα, σύμφωνα όμως με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι.

Την διακοπή των πτήσεων επιβεβαίωσαν τα δεδομένα από τον ιστότοπο Flight Radar, που έδιξεαν εσωτερικές πτήσεις με προορισμό την Αγία Πετρούπολη να επιστρέφουν στους προορισμούς τους. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται να επηρέασε επίσης τις πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συναγερμός για drone πάνω από την Αγία Πετρούπολη – Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις

Το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις του την Τρίτη, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης για αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, (drone) πάνω από την πόλη.

Η τοπική κυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας ανέφερε στο επίσημο κανάλι της στο Telegram ότι διέκοψε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο μέχρι τις 12:00 τοπική ώρα (09:00 GMT), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων (124 μίλια) από το Πούλκοβο είχε κλείσει, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Ανεπιβεβαίωτη αναφορά μέσων ενημέρωσης από το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza ανέφερε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον ουρανό και ότι μαχητικά αεροσκάφη είχαν αποσταλεί για έρευνα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αυτή την αναφορά.

Δεδομένα από τον ιστότοπο Flight Radar έδειξαν έναν αριθμό εσωτερικών πτήσεων με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και επιστρέφουν στους προορισμούς τους, ενώ το κλείσιμο του εναέριου χώρου φάνηκε να επηρεάζει επίσης τις πτήσεις στη διαδρομή προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος απαιτεί αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα 2ος σε συχνότητα στις γυναίκες στην Κύπρο

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα είναι ο 2ος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες και ο 6ος στους άντρες, σύμφωνα με το Αρχείο Καρκίνου Κύπρου,...

Θέσεις σε καίρια θέματα ενόψει ευρωεκλογών

Κώστας Μαυρίδης* Για καίρια ζητήματα που αφορούν την ουσία στην Ευρ. Ένωση απαιτούνται καθαρές θέσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Το πλέον συχνό θέμα αφορά την άνοδο...

Συνομολόγηση Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του ΧΑΚ

Στη συνομολόγηση Μνημονίου Συναντίληψης (MOU), το οποίο θα διέπει την οικοδόμηση συνεργασίας των δύο μερών, για θέματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση στη δευτερογενή Αγορά,...

Πάρνηθα: Νέες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση σε εθελοντές – «Ίσως ήταν διακινητές»

Νέες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στην Πάρνηθα δύο νεαροί εθελοντές οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό με άλλα 2 άτομα...

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο Βερολίνο και αναδείχθηκε για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Η ομάδα των πρασίνων μετά από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι νίκησε 95-77 τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!