Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από το Υπουργικό για όλες τις ευάλωτες ομάδες

Την παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου για το 2018 στους δικαιούχους ελάχιστους εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ), στους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε άλλους βοηθούμενους από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς και στους εγκλωβισμένους αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η δαπάνη υπολογίζεται σε 15 εκ. ευρώ περίπου.

Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού, στους δικαιούχους ΕΕΕ θα δοθεί ποσό που αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για τον μήνα Δεκέμβριο 2018, με τον τρόπο που αυτές υπολογίζονται με βάση το ελάχιστο καλάθι διαβίωσης βάσει της σχετικής νομοθεσίας.

Στους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, η κ. Βασιλείου είπε ότι θα δοθεί πόσο που αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειάς τους για τον μήνα Δεκέμβριο 2018.

Συνέχισε, λέγοντας ότι σε δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Νοικοκυριών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι ΕΕΕ ή δημοσίου βοηθήματος, θα δοθεί ποσό ίσο με το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου του μηνός Δεκεμβρίου 2018, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, στους εγκλωβισμένους θα δοθεί ποσό ίσο με το επίδομα εγκλωβισμένου του μηνός Δεκεμβρίου 2018. Τέλος, στα παιδιά εγκλωβισμένων τα οποία διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και φοιτούν στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, θα δοθεί ποσό ίσο με το επίδομα που θα τους παραχωρηθεί για τον Δεκέμβριο 2018.

Η δαπάνη για το 2018 υπολογίσθηκε σε 15 εκ. ευρώ περίπου και θα καλυφθεί από διαθέσιμες πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το 2018.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ