ΛΟΝΔΙΝΟ : Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό (δείτε φωτό, βίντεο)

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο Λονδίνο, για  δεύτερο συνεχές Σαββατοκύριακο, για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους, για τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον κορωνοϊό, με την Αστυνομία να προειδοποιεί ότι θα διαλύσει τη διαμαρτυρία, εάν οι διαδηλωτές δεν ακολουθούν τους κανόνες φυσικής αποστασιοποίησης.

Όπως δημοσιεύει το RT, αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ το Σάββατο, με μερικούς αυτόπτες μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή ήταν ακόμη μεγαλύτερη από την προσέλευση, σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλωτές κρατούν πινακίδες, κυματίζουν βρετανικές σημαίες και πανηγυρίζουν, καθώς ομιλητές απευθύνονταν στο πλήθος. Σε ένα σημείο το πλήθος ακούγεται να φωνάζει «ελευθερία», καθώς οι άνθρωποι σφυρίζουν και χειροκροτούν.

Η διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Δεν Συναινούμε» ("We do not Consent"), έλαβε προειδοποίηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι θα παρέμβει, εάν οι διαδηλωτές δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες φυσικής αποστασιοποίησης.

Πλάνα από το πρακτορείο της RT, Ruptly, δείχνει την πλατεία γεμάτη με ανθρώπους, τους περισσότερους από αυτούς χωρίς μάσκες.

Ο Toby Young, Γενικός Γραμματέας της Free Speech Union, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιβολή του νόμου θα επέτρεπε στην ομάδα να διαμαρτυρηθεί.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετώπισε σημαντική κριτική, για την επιβολή αυστηρών νέων κανόνων τον Σεπτέμβριο, που φέρεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19. Τώρα απαγορεύεται στους πολίτες  να συναντηθούν σε ομάδες μεγαλύτερες από έξι και οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα πρόστιμα εάν αρνηθούν να αυτοαπομονωθούν όταν τους ζητηθεί από υπαλλήλους δημόσιας υγείας. Πρόσφατα δόθηκαν οδηγίες σε εστιατόρια και παμπ να σταματήσουν να εξυπηρετούν πελάτες στις 22:00.

Η χώρα έχει δει αύξηση σε νέα περιστατικά κοροναϊού, αλλά η αύξηση των περιστατικών δεν οδήγησε σε αισθητή αύξηση των θανάτων.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ