Kαταχωρείται στο Δικαστήριο η υπόθεση για το κακοποιημένο βρέφος

Με την κοινωνία να παραμένει συγκλονισμένη μπροστά στα γεγονότα που έρχονται στο φως σε σχέση με την υπόθεση κακοποίησης του 19μηνου βρέφους στη Λεμεσό, η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση προκειμένου να ριχθεί φως σε όλες τις πτυχές της.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα, οι ανακριτές της υπόθεσες έχουν στα χέρια τους νέες μαρτυρίες για κακοποίηση του βρέφους καθώς και για τις άλλες τέσσερις υποθέσεις βίας στην οικογένεια που αφορούν την 24χρονη Λετονή μητέρα και συγγενικά πρόσωπα του 27χρονου πατέρα από πλευράς του.

Αν και για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων του βρέφους δεν μας αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για το θέμα της κακοποίηση ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο από τις αρχές είναι πως έχουν στα χέρια τους σημαντικά τεκμήρια και μαρτυρίες για να οδηγήσουν ποινικά την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα κατά την διάρκεια του αιτήματος προσωποκράτησης της 24χρονης την Τετάρτη, ο ανακριτής της υπόθεση ανέφερε πως ενώπιον των αρχών έχουν τεθεί πληροφορίες και μαρτυρίες ότι η 24χρονη εξέθεσε σε διάφορες περιπτώσεις το παιδί σε κίνδυνο και εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα, ενώπιον των ανακριτών και μαρτυρία ότι πριν από περίπου 3 εβδομάδες, η 24χρονη είχε θεαθεί κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά, να χτυπά βίαια πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στο δρόμο όπου διαμένει.

Άλλη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον των ανακριτών, κάνει λόγο για τραύμα στο χείλος του μωρού, αλλά παλαιότερα.

Μάλιστα θέλοντας να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε ότι αφορά το θέμα της κακοποίησης του ανήλικου παιδιού και το πότε έγιναν οι καταγγελίες, αυτό που μας αναφέρθηκε είναι πως ουδέποτε οι Αρχές μέσα στο έναν μήνα που απασχόλησε την Αστυνομία το ζεύγος, δεν υπήρξαν καταγγελίες για το βρέφος.

Πότε έγιναν οι καταγγελίες

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με την περίπτωση κακοποίησης 19μηνου παιδιού που έχει δημοσιοποιηθεί κατά την 7η Ιουλίου 2020, το Hope For Children διευκρινίζει ότι στις 3 Ιουνίου 2020 κατά τις 1:30 το πρωί είχε λάβει κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, την οποία λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) από τρίτο άτομο κατά την οποία έγινε αναφορά για άσκηση βίας από τον σύντροφο ενάντια στη μητέρα του εν λόγω παιδιού. Βάσει της αναφοράς, το παιδί δεν βρισκόταν με τους γονείς του το συγκεκριμένο βράδυ, προστίθεται.

«Δεδομένου ότι η ίδια αναφορά είχε ληφθεί και από τον ΣΠΑΒΟ τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά από συνεννόηση των δύο οργανισμών, ο ΣΠΑΒΟ προχώρησε σε γραπτή αναφορά σε σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό στην Αστυνομία και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία εκ μέρους του Hope For Children με τον αρμόδιο αστυνομικό σταθμό, με στόχο την προώθηση περαιτέρω ενεργειών. Τις επόμενες μέρες το Hope For Children δέχθηκε τηλεφώνημα από τη γιαγιά του παιδιού κατά το οποίο γινόταν αναφορά σε περιστατικό βίας εναντίον της ίδιας για το οποίο είχε ήδη κάνει καταγγελία στην Αστυνομία. Όλες οι πληροφορίες που είχαν ληφθεί από τον Οργανισμό μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών στον αστυνομικό σταθμό που χειριζόταν τη περίπτωση» αναφέρεται.

Η αποκάλυψη όταν συνελήφθη η μητέρα

Ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε την ημέρα που η 24χρονη μητέρα συνελήφθη για βία στην οικογένεια καθώς είχε επιτεθεί στην γιαγιά του 27χρονου Ελληνοκύπριου.

Συγκεκριμένα όπως μας αναφέρθηκε η μητέρα είχε προσέλθει στην Αστυνομία με το 19μηνο βρέφος και καθώς αναμενόταν η παρουσία λειτουργού εφόσον η γυναίκα είχε μαζί της το μωρό, τότε έγινε αντιληπτό πως το μικρό αγοράκι είχε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο του που καταδείκνυαν ενδεχόμενη κακοποίηση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ