Νέα βουτιά για πετρέλαιο, μετοχές

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος των τιμών στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων. Όλα δείχνουν πως τα lockdown ήρθαν για να μείνουν βυθίζοντας στην ύφεση μικρές και μεγάλες οικονομίες. Οι επενδυτές φοβούνται την όποια έκθεση σε ρίσκο οδηγώντας τους δείκτες σε πτώση, με μικρά μόνο διαλείμματα.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κάνει νέα βουτιά 4% στα 26,83 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού υποχωρεί 4,2% στα 20,6 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές βλέπουν πτώση των τιμών ακόμη και κάτω από το όριο των 20 δολαρίων, καθώς ακόμη και μία ανακωχή Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας δεν θα είναι ικανή να απαλύνει τις επιπτώσεις από την μεγάλη πτώση της ζήτησης.

Στις αγορές μετοχών, τα ταμπλό στην περιοχή Ασίας δείχνουν βαθύ κόκκινο. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχωρεί πάνω από 3,3%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 1,1% και στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng εμφανίζει μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,7%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών μετοχών είναι επίσης σε πτώση, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία και την Ισπανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ