18.8 C
Nicosia
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026 | 2:37

Κατά μέσο όρο 11 παιδιά σκοτώνονταν ή τραυματίζονταν κάθε μέρα από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Κατά μέσο όρο 11 παιδιά σκοτώνονταν ή τραυματίζονταν κάθε 24 ώρες την προηγούμενη εβδομάδα στον Λίβανο, καθώς το Ισραήλ ενέτεινε τα πλήγματά του στη χώρα παρά την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ.

Σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις στοχοθέτησαν πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θεωρεί “εμπόλεμη ζώνη” το σύνολο της λιβανικής επικράτειας νότια του ποταμού Ζαχράνι.

Την Πέμπτη ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία που δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τις συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Συνολικά 77 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τις τελευταίες επτά ημέρες, επεσήμανε η Unicef. Αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία τον Απρίλιο, 55 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 122 έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος της Unicef Ρικάρντο Πίρες χαρακτήρισε “ιλιγγιώδη” τον απολογισμό αυτόν.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔΙΑΦΟΡΑΚατά μέσο όρο 11 παιδιά σκοτώνονταν ή τραυματίζονταν κάθε μέρα από ισραηλινά...