25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:23

Η Σκοτία οδεύει σε νέο lockdown ως την άνοιξη, η κατάσταση διεθνώς

Η Σκοτία αναμένεται να εισέλθει πρακτικά σε νέο lockdown, το οποίο θα διαρκέσει ως την άνοιξη, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Η επικεφαλής της Κυβέρνησης της επαρχίας Νίκολα Στέρτζον έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Υπουργικού της Συμβουλίου για να εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και ζήτησε να συγκληθεί το σκοτσέζικο κοινοβούλιο.

Κατά τις πληροφορίες των Τάιμς, η επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολείων θα αναβληθεί πέραν της 18ης Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε χθες ότι ίσως χρειαστεί να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. Ωστόσο ο Τζόνσον διαμορφώνει την πολιτική υγείας για την Αγγλία, ενώ οι κανονισμοί στη Σκοτία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία ορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, κάτι που εν μέρει αποδίδεται σε μια νέα παραλλαγή του, που θεωρείται πιο μολυσματική. Η χώρα κατέγραψε 54.990 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή. Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 75.000 σε όλη την επικράτεια, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9.847 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.775.513, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, 302 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 34.574 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 9.412 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 1.675.820. Παράλληλα, 200 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 43.965 νεκρούς ως εδώ στο κράτος των Άνδεων.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επεκτείνουν σε όλη τη χώρα την απαγόρευση των δημόσιων ή ιδιωτικών συναθροίσεων νω των τεσσάρων προσώπων και παρέτειναν την ισχύ των μέτρων κοινωνικής απόστασης που επιβάλλονται στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε και πάλι τα 1.000.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυξημένο επίπεδο μολύνσεων, που οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας, και απότομη αύξηση των θανάτων. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.020 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 19 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε τους 981 νεκρούς επί συνόλου 64.264 μολύνσεων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι σήμερα 351 (-4 σε σχέση με την προηγουμένη), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και στις τρεις νομαρχίες οι οποίες το περιβάλλουν, πιθανόν εντός της εβδομάδας, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Fuji, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, θέτοντας υπό πίεση το σύστημα υγείας.

Η Ιαπωνία κατέγραψε ρεκόρ 4.520 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 την 31η Δεκεμβρίου, με τις τοπικές αρχές στην πρωτεύουσα και γειτονικές νομαρχίες να καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο Πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ωστόσο αντιστέκεται στις εκκλήσεις αυτές, προκειμένου να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία. Αναμένεται να παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, ενώ αν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα είναι η δεύτερη έπειτα από εκείνη της άνοιξης.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 670 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 101.414. Παράλληλα, άλλοι 23 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τα θύματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής να φθάνουν ως εδώ τα 1.510. Τα επίσημα δεδομένα πάντως δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, όπου επικρατεί χάος από το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!