24.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 12:14

Υπό κράτηση ο Τζόκοβιτς μέχρι την Κυριακή

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιθανότατα θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Κυριακή στη Μελβούρνη και  τότε θα υπάρξει νέα ακρόαση, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία.

Το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) έγινε μια επίσημη δικαστική ακρόαση στην οποία ο Τζόκοβιτς δεν εμφανίστηκε παρά μόνο ο δικηγόρος του.

Ο δικαστής Ντέιβιντ Ο Κάλαχαν αποφάσισε ότι οι δικηγόροι του αθλητή και της κυβέρνησης έπρεπε να υποβάλουν όλα τα έγγραφα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Το ερώτημα παραμένει αν θα αποφασίσει για την τύχη του Τζόκοβιτς μόνο ένας δικαστής ή ένα πολυμελές δικαστήριο.

Εάν ισχύει το δεύτερο, η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει έφεση κατά μιας απόφασης. Ο δικηγόρος του Τζόκοβιτς, Πολ Χόλντενσον, συμφώνησε επίσης να δημοσιοποιηθούν τα δικαστικά έγγραφα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση υποστήριξε, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ότι η παρουσία του μη εμβολιασμένου τενίστα στη χώρα θα μπορούσε να «ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δικαιολόγησε την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς για «λόγους υγείας και δημόσιας τάξης».

Σφοδρή κριτική από τη Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με βίντεο στο Instagram, κατηγόρησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον οτι «παρενοχλεί» τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αμφισβήτησε τα κίνητρά του.

Στο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών που δημοσιεύτηκε στο Instagram, με τίτλο «Υποστήριξη στον Νόβακ Τζόκοβιτς και απάντηση στον Αυστραλό πρωθυπουργό», ο Πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε ότι του ήταν αδύνατο να μην σχολιάσει τα γεγονότα γύρω από τον Τζόκοβιτς.

Στο σύντομο βίντεο, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον, ο Βούυτσιτς είπε: «Αν θέλατε να απαγορεύσετε στον Νόβακ Τζόκοβιτς να κερδίσει το τρόπαιο (Australia Open) για 10η φορά, γιατί δεν τον στείλατε αμέσως πίσω, γιατί δεν τον έχετε πει ότι είναι αδύνατο να πάρεις βίζα;», προσθέτοντας, «Γιατί τον κακομεταχειρίζεσαι, γιατί τον βασανίζεις, την οικογένειά του και ένα έθνος που είναι ελεύθερο και περήφανο;»

Ο Βούτσιτς εξέφρασε τη λύπη του για την «πίεση που δέχεται η Σερβία». Όμως οι Σέρβοι «δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους» στην ιστορία τους. Ο Πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα λόγια: “Ζήτω η Σερβία! Novak, η Σερβία είναι μαζί σου!”

Σέρβος ειδικός: Το τεστ PCR είναι αυθεντικό

Μετά από συζητήσεις σχετικά με την αυθεντικότητα του τεστ PCR που παρουσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς,ο Σέρβος ειδικός Ζόραν Γκοίκοβιτς επιβεβαίωσε  ότι το τεστ ήταν αυθεντικό.

«Με τον κίνδυνο να γίνει μήνυση από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, επειδή όλα τα ιατρικά αρχεία που έχει κάποιος είναι προσωπική του περιουσία…Μπορώ να σας πω ότι μετά τη δημοσιοποίηση των αρχείων, αναλύσαμε το τεστ και ειδαμε  ότι είναι απολύτως έγκυρο εκδόθηκε από την αρμόδια αρχή του κράτους της Σερβίας. Για εμάς η ιστορία είναι ξεκάθαρη», είπε ο Σέρβος ειδικός.

Ερωτηθείς γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να πάρει ο Τζόκοβιτς το αποτέλεσμά , είπε: «Ρωτήστε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όχι εμένα, δεν με ενδιαφέρει πότε διαβάζει τα email του».

Ο Τζόκοβιτς έχει επίσης υποστήριξη από μια εντελώς διαφορετική περιοχή: ο πρίγκιπας Φίλιππος και η πριγκίπισσα Ντάνιτσα Καρατζόρτζεβιτς -ο γιος και η νύφη του Αλεξάνταρ Καρατζόρτζεβιτς, του διαδόχου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δημοσίευσαν ένα μήνυμα στο Facebook δηλώνοντας ότι «γίνεται όλο και περισσότερο και πιο προφανές ότι ο ”ελεύθερος κόσμος” παίρνει τον δρόμο της τυραννίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!