31.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 17:40

Σχεδόν 1.750 θάνατοι στο Μεξικό λόγω της COVID-19 σε 24 ώρες, στους 1.214 στην Βραζιλία και στους 982 στην Γερμανία

Υψηλός συνέχισε να είναι και χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών εξαιτίας της COVID-19, ιδιαίτερα σε Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία και Μεξικό.

Γερμανία
———–
Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.161.279, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 982 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 53.972 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλία
——-
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία παρέμεινε σήμερα πάνω τα 20.000 κατά μέσο όρο για τέταρτη συναπτή ημέρα, την ώρα που οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται φθάνοντας σε υψηλό 8 εβδομάδων, στις 27.041, εντείνοντας τους φόβους για ένα τρίτο πανεθνικό λοκντάουν.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να ελπίζει ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, που επιβλήθηκε πριν από 11 ημέρες, θα σταθεί αρκετή για να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των νέων μολύνσεων. Παρά τις εκκλήσεις ορισμένων γιατρών και υγειονομικών για την επιβολή ενός νέου λοκντάουν, η Υπουργός Επικρατείας αρμόδια για τη Βιομηχανία Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί απόφαση για ένα τέτοιο μέτρο, σε αυτή τη φάση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα ηγηθεί του εβδομαδιαίου Υπουργικού Συμβουλίου αύριο και μια συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης για την Covid-19 έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 22.086 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο σήμερα, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από τα χθεσινά 4.240. Η κυβέρνηση θέλει ο αριθμός αυτός να μειωθεί κάτω των 5.000 προκειμένου να θεωρήσει ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για Covid-19 αυξήθηκε επίσης, στους 3.081, παραμένοντας πάνω από το όριο των 3000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 3.079.943, το έκτο υψηλότερο παγκοσμίως. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 612, στους 74.106, ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως, έπειτα από μια αύξηση 445 χθες.

Βραζιλία
———
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 61.963 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.214 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 218.878 νεκρούς επί συνόλου 8.933.356 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα. Η χώρα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων σε απόλυτα μεγέθη.

Μεξικό
——–
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.743 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 7.165 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 152.016 νεκρούς επί συνόλου 1.778.905 μολύνσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, ο 67χρονος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή πως μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα – πονοκέφαλο και πυρετό -, πάντως γενικά τα “πάει καλά”.

Ακόμη, ο κ. Λόπες Γκατέλ, αρμόδιος για τον συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέφερε ότι το ρωσικό εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V ενδέχεται να λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης εντός ημερών. Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα χθες ότι η χώρα ίσως παραλάβει μια πρώτη παρτίδα 200.000 δόσεων του εμβολίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, η χώρα θα προμηθευτεί 24 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος αυτού. Το Μεξικό ξεπέρασε το τραγικό ορόσημο των 150.000 θανάτων μία ημέρα νωρίτερα.

Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία – κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (126 εκατ.) – έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Η χώρα οδεύει μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα να ξεπεράσει τον απολογισμό της Ινδίας (153.587 θάνατοι ως χθες Τρίτη) και να βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης αυτής. Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Κίνα
——
Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 75 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 82 την προηγουμένη. Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, τα 55 από τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, έναντι 69 την προηγουμένη.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες – το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα – αυξήθηκε σε 61, από 57 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.862 ασθενείς με την COVID-19 (-23 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 111 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+1). Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.272 μολύνσεων.

Κούβα
——
Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 786 κρούσματα του SARS-CoV-2 – αριθμός άνευ προηγουμένου μέχρι εδώ -, ενώ υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 200 νεκρούς επί συνόλου 22.614 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής.

Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς τα κρούσματα ως τώρα τον Ιανουάριο είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά του Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα έχουν σημειωθεί 51 θάνατοι, ο βαρύτερος απολογισμός από τον Απρίλιο του 2020, όταν είχαν καταγραφεί 57.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φρανσίσκο Ντουράν είπε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης προκαλεί συναγερμό και τόνισε πως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η επαρχία της Αβάνας, που συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, χθες κατέγραψε 344 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό. Η Κούβα μπόρεσε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο.

Τυνησία
———
Τέλος, το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.026 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 83 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 6.370 νεκρούς επί συνόλου 200.662 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στα νοσοκομεία της Τυνησίας έχουν εισαχθεί για νοσηλεία 2.183 ασθενείς με την COVID-19, οι 420 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τι λέει η ΚΙΤΙΟΝ για την απουσία από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

Εξηγήσεις για την απουσία της την Τετάρτη από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία της ανάπτυξης του Λιμανιού...

Συναντήσεις Λ. Χριστοφόρου με Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους

Σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυπριακής Κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων της χώρας, πραγματοποιεί αυτή τη βδομάδα ο Λευτέρης Χριστοφόρου, υπό την ιδιότητά του...

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες για πυροτεχνήματα

Στην ανάκληση όλων των Αδειών που έχουν ήδη εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων καθώς επίσης και στη μη έκδοση νέων αδειών, έχει προχωρήσει η Υπηρεσία...

Volt: Θα στηρίξει τον Δρουσιώτη στη διαμάχη με Αναστασιάδη

Θα στηρίξει «μέχρι τέλους τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος μας, Μακάριο Δρουσιώτη, αλλά και κάθε άλλο πολίτη που γνωρίζει και θα ήθελε να καταθέσει...

Βουλή: Θετική η Επιτροπή Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ

Θετικά εκφράστηκαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας στην πρόταση για επέκταση της κρατικής χορηγίας στον ΟΚΥπΥ, την οποία παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση της...

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης

Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025, από 2,4% και 3,2%, αντίστοιχα, που εκτιμούσε τον περασμένο Ιανουάριο, αναθεώρησε την πρόβλεψη του για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!