25.8 C
Nicosia
Σάββατο 21 Σεπτέμβριος 2024 | 11:29

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Δεν είμαστε ρατσιστές

Οι αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όρπα Γουίνφρεϊ δεν έχουν σταματήσει. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε την Πέμπτη ότι οι βασιλείς της Βρετανίας δεν είναι ρατσιστές αφού η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του μικρότερου αδελφού του Χάρι, είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασε, είχε ρωτήσει για το χρώμα του δέρματος του μωρού, Άρτσι.

Η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσαν ο Χάρι, 36 ετών και ο Μέγκαν, 39 ετών, στην Όπρα Γουίνφρεϊ που προβλήθηκε την Κυριακή, βυθίζοντας τη βρετανική μοναρχία στη μεγαλύτερη κρίση της μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Σε μια επίσκεψη σε σχολείο στο ανατολικό Λονδίνο, ο Ουίλιαμ είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Χάρι από τη συνέντευξη που μεταδόθηκε μόλις πριν από τρεις ημέρες. «Δεν του έχω μιλήσει ακόμη, αλλά θα το κάνω», είπε ο 38χρονος Ουίλιαμ.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο αν στη βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστές, ο Ουίλιαμ είπε: «Δεν είμαστε πολύ ρατσιστική οικογένεια».

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι τους μήνες της εγκυμοσύνης της, υπήρχαν συζητήσεις ως προς την ασφάλεια του παιδιού αλλά και του ζεύγους, για το αν θα του δοθεί τίτλος, ενώ παράλληλα υπήρχαν ανησυχίες για το πόσο «σκούρο» θα ήταν το χρώμα του παιδιού.

Τόνισε δε ότι σκεφτόταν έντονα την αυτοκτονία, ενώ αισθανόταν σαν ένα εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι από την άλλη είπε ότι δεν έλαβε καμία υποστήριξη από τη βασιλική οικογένεια όσον αφορά την ψυχική υγεία της συζύγου του, ενώ του ήταν πολύ δύσκολο να μιλάει για αυτό.

Την Τρίτη, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εξέδωσε δήλωση εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ, της γιαγιάς των πριγκίπων, στην οποία είπε ότι η οικογένεια ήταν λυπημένη από τον δύσκολο βίο του ζευγαριού τα τελευταία χρόνια.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι τα φυλετικά ζητήματα θα αντιμετωπίζονταν πολύ σοβαρά, αλλά επεσήμανε επισήμως ότι «ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν».

Το Παλάτι είπε ότι ήταν ένα οικογενειακό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ιδιωτικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χάρι έδειξε πόσο μακριά είχε έρθει από τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, λέγοντας ότι ο πατέρας του είχε σταματήσει να απαντά στις κλήσεις του σε ένα σημείο, και λέγοντας ότι υπήρχε «χώρος» στη σχέση του με τον Ουίλιαμ.

«Πολλά θα συνεχίσουν να λέγονται γι ‘αυτό … όπως είπα και πριν, ξέρετε, λατρεύω τον Ουίλιαμ, αυτός είναι ο αδερφός μου, έχουμε περάσει από την κόλαση μαζί και έχουμε μια κοινή εμπειρία«, είπε. «Αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια.»

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν 12,4 εκατομμύρια θεατές στη Βρετανία και 17,1 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποδείχθηκε ένα… διχαστικό θέμα μεταξύ του βρετανικού κοινού: ορισμένοι πιστεύουν ότι έδειξε πόσο ξεπερασμένο και μισαλλόδοξο ήταν ο θεσμός της μοναρχίας, ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν ως επίθεση που ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε η οικογένειά της άξιζαν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr,Reuters και το BBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας στη Λεμεσό τα ξημερώματα

Έκρηξη κροτίδας σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από γκαράζ κατοικίας στη Λεμεσό, χωρίς να προκαλέσει ζημιές καθώς ο ιδιοκτήτης της έσβησε την φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη...

Αν. Εκπρόσωπος: Ο Πρόεδρος στη διάθεση Γκουτέρες για συνάντηση με Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο...

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος με κοινή εταιρεία με Αραβικά Εμιράτα θα μπει μέτοχος στον GSI – Ενδιαφέρον και από ΗΠΑ και Κατάρ

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για σύσταση μιας από κοινού εταιρείας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της...

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Πρόεδρος – Θα μιλήσει στη ΓΣ ΟΗΕ και θα δει Γκουτέρες

Για τη  της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον...

Δύο ντέρμπι για το πρωτάθλημα: Άρης-Απόλλων και Ανόρθωση-Ομόνοια

Ποδοσφαιρική δράση θα έχουμε και σήμερα, Σάββατο, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan. Στο στάδιο «Αλφαμέγα», ο...

Κεραυνός: Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα τη στήριξη της οικονομίας

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία κατά τρόπο υπεύθυνο και ευέλικτο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!