19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:18

Ν. Αφρική- Όμικρον: Εντολή στα νοσοκομεία να ετοιμαστούν για νέο κύμα πανδημίας

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Σίριλ Ραμαφόσα, ενημέρωσε σήμερα ότι τα νοσοκομεία έχουν πλέον αρχίσει να προετοιμάζονται για ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών με τον  COVID-19, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού πυροδοτεί νέο κύμα της πανδημίας.

Η Όμικρον, που ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή τον περασμένο μήνα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς αρκετές κυβερνήσεις φοβούνται νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Αφρική ξεπέρασε τις 16.000 την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα δεν είχαν επιβεβαιωθεί παρά περίπου 2.300.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμαφόσα, η Όμικρον μοιάζει ήδη να γίνεται κυρίαρχη στις περισσότερες από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής. Ο αρχηγός του κράτους παρότρυνε περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

«Η Νότια Αφρική έχει πλέον επαρκείς προμήθειες εμβολίων (…) ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, διότι καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι άνθρωποι θα ανοίγουν περισσότεροι τομείς δραστηριότητας».

Η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύντομα το εθνικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να εξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η λήψη επιπλέον μέτρων για την ασφάλεια του πληθυσμού, ενημέρωσε ο πρόεδρος Ραμαφόσα.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες σε εργαστήρια, στη Νότια Αφρική και αλλού, για να εξακριβωθεί σε ποιον βαθμό η νέα παραλλαγή, η οποία παρουσιάζει σειρά μεταλλάξεων που έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, είναι πιο μολυσματική, πιο ανθεκτική στην ανοσία που αναπτύσσεται έπειτα από μια πρώτη μόλυνση ή από κάποιο εμβόλιο, και εάν προκαλεί πιο βαριές μορφές της νόσου.

Πάντως μέχρι στιγμής αδημοσίευτα στοιχεία προερχόμενα από γιατρούς και ειδικούς στη Νότια Αφρική μοιάζουν να καθησυχάζουν, καθώς σε πολλές από τις περιπτώσεις μόλυνσης από την Όμικρον, τα συμπτώματα είναι ήπια.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ραμαφόσα τόνισε πως θα «παρακολουθούμε στενά τους δείκτες των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!