16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 1:48

Λονδίνο: Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα

Το προσωπικό του NHS ετοιμάζεται να μεταφέρει ασθενείς χρησιμοποιώντας δύο λεωφορεία του Λονδίνου που έχουν μετατραπεί σε προσωρινά ασθενοφόρα, σε ένα άλλο σημάδι της πίεσης που υφίσταται το βρετανικό σύστημα υγείας.

Τα περισσότερα από τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε το καθένα να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ασθενείς, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει την έντονη πίεση στα νοσοκομεία και την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η Go-Ahead, η εταιρεία λεωφορείων που κατέχει τα οχήματα, τα έχει δανείσει στο NHS της πρωτεύουσας για να βοηθήσει τη μεταφορά ασθενών, συμπεριλαμβανομένου του νέου νοσοκομείου του London Nightingale.

Θα στελεχωθούν από γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, ειδικά στην εντατική περίθαλψη, καθώς και από εθελοντές από τη φιλανθρωπική οργάνωση πρώτων βοηθειών του St John Ambulance.

Το Go-Ahead παρέχει επίσης τέσσερις οδηγούς για τα οχήματα, τα οποία έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε ζωτικός ιατρικός εξοπλισμός – συμπεριλαμβανομένων των αντλιών έγχυσης και των οθονών – να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρεί τους ασθενείς σταθερούς και να παρατηρεί την κατάστασή τους. Όλα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορανοϊού. Το Go-Ahead κατακλύστηκε με προσφορές από τους οδηγούς του για βοήθεια.

Τα λεωφορεία θα έχουν επίσης οξυγόνο και θα μπορούν να το παρέχουν σε ασθενείς που το χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με Covid, μέσω μάσκας προσώπου. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να φορτίζουν τον εξοπλισμό από τις μπαταρίες τους.

Οι πρώτοι ασθενείς πρόκειται να μετακινηθούν στα λεωφορεία τις επόμενες ημέρες. Αρχικά, είναι πιθανό να είναι ασθενείς από νοσοκομεία του Λονδίνου που μετακινούνται στο Nightingale στην αρένα ExCeL για να λάβουν περίθαλψη πριν από την αποσύνδεσή τους από την υποστήριξη. Άνοιξε ξανά την περασμένη εβδομάδα, αλλά, σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, χρησιμοποιείται για λιγότερο άρρωστους ασθενείς παρά για εκείνους που είναι σοβαρά άρρωστοι με το Covid.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που το NHS χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ειδικά προσαρμοσμένα λεωφορεία όπως αυτό για να μετακινήσει τους ασθενείς. Το προσωπικό του οχήματος θα φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Το προσωπικό της NHS στα λεωφορεία θα είναι γιατροί και νοσοκόμες που εργάζονται για την Υπηρεσία Ειδικής Ανάκτησης και Εντατικής Φροντίδας (Sprint), μια υπηρεσία NHS που ιδρύθηκε τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, για να μετακινήσει τους άρρωστους μεταξύ μονάδων εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία στο νότιο Λονδίνο για να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν κατακλύστηκε.

Έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικές στάσεις έξω από το King’s College και τα νοσοκομεία Guy στο νότιο Λονδίνο για να διασφαλιστεί ότι τα λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν και να παραλαμβάνουν ασθενείς. Οι πλευρές των λεωφορείων φέρουν μεγάλα αυτοκόλλητα που αναφέρουν “Μεταφορά ασθενών NHS” και φέρουν το λογότυπο της υπηρεσίας υγείας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr, Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!