27.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 21:07

Βρετανία-Κορωνοϊός: Στη 2η υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου το Λονδίνο

Το Λονδίνο θα τεθεί στην δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου όσον αφορά την διασπορά του νέου κορωνοϊού όταν θα τερματιστεί στις 2 Δεκεμβρίου το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία, σύμφωνα με ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην περιοχή τους.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα καθολικά περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν στην Αγγλία, θα τερματιστούν μετά το διάρκειας ενός μήνα lockdown και θα αντικατασταθούν από ένα σύστημα περιορισμών σε περιφερειακό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του COVID-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Μια εφαρμογή ελέγχου του ταχυδρομικού κώδικα ήταν διαθέσιμη για σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει αργότερα σήμερα από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

Σε βαθμίδα «υψηλού συναγερμού» το Λονδίνο

Σε αυτήν φαινόταν ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα τεθεί στην βαθμίδα 2, η οποία περιγράφεται ως “υψηλού συναγερμού”. Το Λονδίνο βρισκόταν στην βαθμίδα αυτή πριν από την επιβολή του lockdown, αν και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε μια σειρά από αυστηρότερους κανόνες για καθεμία από τις τρεις βαθμίδες που θα ισχύσουν.

Για το Λονδίνο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών νοικοκυριών εντός εσωτερικών χώρων και ότι σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν το μέγιστο έξι άνθρωποι. Τα κέντρα εστίασης μπορούν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μαζί με ένα κυρίως γεύμα, ενώ θα περιοριστεί αυστηρά ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Η υπηρεσία διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα θετικά κρούσματα νέου κορωνοϊού μειώθηκαν κατά 9% την τελευταία εβδομάδα στην Αγγλία.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στη Ντάουνινγκ Στριτ αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Υπάρχει ελπίδα» λέει ο Ματ Χάνκοκ

«Υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα, αλλά ακόμη έχουμε δρόμο, άρα θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, καθώς το τέλος είναι κοντά, δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε τώρα», δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτούς τους νέους κανόνες και να εξασφαλίσουμε ότι οι πράξεις μας σήμερα θα σώσουν ζωές στο μέλλον και θα βοηθήσουν τη χώρα μας να το ξεπεράσει αυτό», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Μόνον τρεις περιοχές της Αγγλίας τέθηκαν στην χαμηλότερη κατηγορία

Η απόφαση της κυβέρνησης αναμενόταν με αγωνία από τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, καθώς αυτή επηρεάζει τις εμπορικές δυνατότητές τους την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Η εστίαση είναι ένας από τους μεγάλους κλάδους που υφίστανται τους περισσότερους περιορισμούς στις υψηλότερες βαθμίδες κινδύνου.

Μεγάλα τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Μάντσεστερ στο βόρειο τμήμα και της ευημερούσας νοτιοανατολικής κομητείας του Κεντ, θα τεθούν στην τρίτη βαθμίδα, την υψηλότερη, η οποία αφορά περιοχές με πολύ υψηλό ή πολύ γρήγορα αυξανόμενο επίπεδο κρουσμάτων.

Στην βαθμίδα 3 ο τομέας εστίασης παραμένει κλειστός, πέραν των παραδόσεων σε πακέτο.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν βάσει πέντε κριτηρίων, στα οποία περιλαμβάνεται αυτό της πίεσης που ασκείται στις υγειονομικές υπηρεσίες σε κάθε περιοχή και το πόσο αλλάζει η κατάσταση όσον αφορά τα θετικά κρούσματα.

Μόνον τρεις περιοχές της Αγγλίας τέθηκαν στην χαμηλότερη κατηγορία: Νήσος Γουάιτ, Κορνουάλη και Νησιά Σίλι.

Οι βαθμίδες θα αναθεωρηθούν στις 16 Δεκεμβρίου, καθιστώντας δυνατό για περιοχές στις οποίες επιβραδύνεται η εξάπλωση της COVID-19 να μεταφερθούν σε χαμηλότερη βαθμίδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία τελούν υπό διάφορα επίπεδα περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19, τα οποία ορίζουν οι τοπικές αρχές τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!