17.9 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 23:12

Βαρύς ο απολογισμός της COVID-19 σε Βραζιλία, Μεξικό, Ινδία και Γερμανία

Βαρύ απολογισμό στα κρούσματα και στα θύματα εξαιτίας της COVID-19 εξακολουθούν να έχουν οι Βραζιλία, Μεξικό, Ινδία αλλά και η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων 24 ωρών.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.554 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 942.687, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 249 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 14.361 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 16.207 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 302 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 169.485 νεκρούς επί συνόλου 6.087.608 μολύνσεων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, μετά από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Στο Μεξικό, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 250 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, ενώ παράλληλα διαγνώστηκαν 7.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 101.926 νεκρούς επί συνόλου 1.049.358 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Το Μεξικό καταγράφει ως εδώ τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία. Ωστόσο στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, ίσως ακόμη και 50.000 επιπλέον.

Άλλη μια χώρα με βαρύ απολογισμό στα κρούσματα κορωνοϊου, η Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 37.975 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 480 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 134.218 νεκρούς επί συνόλου 9,18 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, έπειτα από αυτόν των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις παραμένουν κάτω από το όριο των 50.000 για πάνω από δύο εβδομάδες. Είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη, το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διπλάσιων από τις 11 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό για τις οποίες έκανε λόγο την προηγουμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο, τα 20 από τα νέα κρούσματα ήταν “εισαγόμενα”, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό οι οποίες εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκε στη Σαγκάη κι άλλο ένα στην Τιαντζίν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Shanghai Daily, το νέο κρούσμα στη Σαγκάη, όπως και άλλο ένα που είχε διαγνωστεί νωρίτερα, θεωρείται πως οφειλόταν στην παρουσία του νέου κορωνοϊού στις επιφάνειες εμπορευματοκιβωτίου που έφθασε αεροπορικώς από τη βόρεια Αμερική. Οι δύο άνθρωποι που μολύνθηκαν καθάρισαν το εμπορευματοκιβώτιο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της κινεζικής μεγαλούπολης, κατά την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, τους οποίους το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 8, από 10 την προηγουμένη. Άλλοι 15 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικές δομές υγείας.

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 322 ασθενείς, οι έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.464 μολύνσεων.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα πως διαγνώστηκαν 349 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 31.353.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της ανατολικής Ασίας να φθάνει τους 510 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,63%.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε εκ νέου το όριο των 300, ενώ είχε μειωθεί στα 271 την προηγουμένη. Έχει υπερβεί τα 300 τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε ημέρες. Παραμένει τριψήφιος επί 17 συναπτές ημέρες.

Οι αρχές αποδίδουν την έξαρση σε μικρές εστίες στη Σεούλ (132 μολύνσεις χθες), στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (69 κρούσματα), και στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν από το εξωτερικό (39). Η κυβέρνηση επέβαλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αυστηρότερα μέτρα ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, καθώς φοβάται πως είναι πλέον αντιμέτωπη με αυτό που αποκαλεί το “τρίτο κύμα” της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!