22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 12:11

Ανήσυχοι οι Πορτογάλοι καλωσορίζουν τους νέους περιορισμούς

Πολλοί Πορτογάλοι χαιρετίζουν την επιστροφή ορισμένων περιορισμών για τον COVID-19 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης, εν μέσω αύξησης των μολύνσεων και της απειλής μιας νέας εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής, και ορισμένοι ζητούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Ο πληθυσμός της Πορτογαλίας αποδέχεται σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα κατά του COVID και τη χρήση εμβολίων από ό,τι σε ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα η Πορτογαλία, που επλήγη σφοδρά από την πανδημία τον περασμένο χειμώνα, βιώνοντας δραματικές καταστάσεις, έχει διαχειριστεί εξαιρετικά έκτοτε τον Covid-19, με πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Εγκρίνω. Πρέπει να υπάρχει κάτι που φρενάρει την εξάπλωση. Αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα και δεν ξέρουμε πότε θα είναι… Οπότε νομίζω ότι είναι πολύ καλό καθώς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε η Αντονία Κόστα , ένας 62χρονη κάτοικος της Λισαβόνας, είπε για τα μέτρα.

Τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους

Με ποσοστό εμβολιασμού 87%, ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, η Πορτογαλία διέταξε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την απομακρυσμένη εργασία όποτε είναι δυνατόν και την κατέστησε υποχρεωτική την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενισχύοντας επίσης τις απαιτήσεις για τεστ κορωνοϊού.

Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ για να μπουν σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ το ψηφιακό πιστοποιητικό ΕΕ θα απαιτείται για διαμονή σε ξενοδοχεία, γυμναστήριο ή φαγητό σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια.

«Νομίζω ότι τα μέτρα δεν είναι ακόμα αρκετά, αλλά ας περιμένουμε να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος» για να ελέγξουμε την ασθένεια, είπε η Μαρία ντε Φατίμα, μια άλλη κάτοικος της Λισαβόνας.

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για όλους τους επιβάτες που φτάνουν στην Πορτογαλία, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, να επιδεικνύουν αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης κατά την άφιξη, τίθενται σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη.

Ο Joao Valente, ένας 70χρονος συνταξιούχος, είπε ότι τα μέτρα «θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηρά, αλλά προς το παρόν, για να μην επηρεάσουν την οικονομία, είναι λογικά».

Η Πορτογαλία ανέφερε 3.773 νέα κρούσματα COVID-19 την Τετάρτη, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, αλλά οι θάνατοι παραμένουν πολύ χαμηλότεροι από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τη χειρότερη κορύφωση των μολύνσεων από κορωνοϊό τον Ιανουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΥΠΑΜ: Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της ΕΦ

Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται καθημερινά, μεθοδικά και αθόρυβα, σε συνεργασία με την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,...

Οδηγούσε με υπερδιπλάσια ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, θετικός σε ναρκοτεστ

Με ταχύτητα 106 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 50 χιλιομέτρων, σε κατοικημένη περιοχή στο Παραλίμνι οδηγούσε αυτοκίνητο νεαρός άνδρας ηλικίας 22 ετών, ο οποίος ανακόπηκε το...

Λέσβος: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Τούρκους τουρίστες

Με Τούρκους τουρίστες που έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ» συνομίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη...

63η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου 2024...

Στην κυπριακή αγορά το London Essences με μίσυλλογή από Premium mixers

Το London Essences αποτελεί ένα αμιγώς βρετανικό brand που διαθέτει μια  συλλογή εκλεκτών premium mixers και soda beverages από απόσταξη βοτάνων, εμπνευσμένων από τις...

Ουδέν σχόλιο από Ισραήλ για τις πληροφορίες για επίθεση σε Ιράν, Συρία και Ιράκ

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ισραηλινή Κυβέρνηση για ανάληψη ευθύνης των αεροπορικών επιθέσεων κατά αεροπορικής βάσης του Ιράν στα περίχωρα της πόλης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!