25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:41

Σε 5.087 οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Όταν ο ισραηλινός στρατός είπε στους Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Μπιτς στη πόλη της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια διότι ήταν ασφαλέστερο, η οικογένεια της 18χρονης Ντίμα αλ-Λαμντάνι προσευχήθηκε να γλιτώσει από τις ανελέητες αεροπορικές επιθέσεις.

Ωστόσο μερικές ημέρες αργότερα, η Λαμντάνι κλήθηκε να ταυτοποιήσει τα πτώματα των συγγενών της σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο στη νότια πόλη Χαν Γιούνες. Η ίδια δήλωσε ότι έχασε τους γονείς της, επτά αδέλφια και τέσσερα μέλη από την οικογένεια του θείου της σε ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα.

«Μας είπαν να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας και να πάμε στη Χαν Γιούνες διότι είναι ασφαλές…Μας πρόδωσαν και μας βομβάρδισαν», δήλωσε.

Η 18χρονη είπε ότι η οικογένειά της καθώς και η οικογένεια του θείου της ταξίδεψαν με δύο οχήματα διασχίζοντας τη Γάζα, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.400 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας πάνω από 200 ομήρους.

Η οικογένεια της Λαμντάνι έμενε σε προσωρινό καταφύγιο στη Χαν Γιούνες. «Στις 4.30 πμ. ήμουν ξύπνια και καθόμουν με τη θεία μου πίνοντας καφέ. Ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε χαλάσματα. Όλοι γύρω μου ούρλιαζαν, ούρλιαξα και εγώ».

Η Λαμντάνι, της οποίας η μία πλευρά του προσώπου της έχει εκδορές και μώλωπες, είπε μετά την αναζήτηση των μελών της οικογένειάς της στο νεκροτομείο στις 17 Οκτωβρίου, πως μόνο ο αδελφός της και δύο μικρότερα ξαδέλφια επέζησαν αν και είχαν τραυματιστεί ελαφριά.

«Είναι εφιάλτης. Ποτέ δεν θα φύγει από τη μνήμη μου», δήλωσε. «Είχα μια αδελφή, 16 ετών. Έγραψαν το όνομά της στο λευκό σεντόνι με το οποίο τύλιξαν το πτώμα της, νόμιζαν ότι ήμουν εγώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!