37.3 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 15:44

Ισόβια στη νοσοκόμα που σκότωσε 7 βρέφη – Καμία πιθανότητα αποφυλάκισης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στη Βρετανίδα νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι, η οποία την περίοδο 2015-2016 σκότωσε επτά βρέφη και αποπειράθηκε να δολοφονήσει ακόμη έξι.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, η 33χρονη δεν θα έχει καμία δυνατότητα αποφυλάκισης.

Η Λέτμπι, η οποία είχε κριθεί ένοχη την Παρασκευή, αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο, με την κίνησή της να σχολιάζεται και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα αλλάξει ο νόμος, προκειμένου οι κατάδικοι να είναι υποχρεωμένοι να παρίστανται στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της ποινής.

Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι, η οποία εργαζόταν στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester, σκότωσε τα επτά βρέφη κάνοντας τους ένεση με αέρα.

Επιπλέον, επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη έξι βρεφών, ταΐζοντάς τα υπερβολικά ή δηλητηριάζοντάς τα με ινσουλίνη, ενώ εργαζόταν σε νυχτερινές βάρδιες.

Η ίδια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αποδίδοντας τους θανάτους στις συνθήκες υγιεινής στο νοσοκομείο και σε έλλειψη προσωπικού.

Ωστόσο, σε χειρόγραφα σημειώματα που είχαν βρεθεί στο σπίτι της, έγραφε ότι «τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω». «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε και τόνισε ότι «είμαι διαβολική, εγώ το έκανα».

Ορισμένα από τα βρέφη ήταν δίδυμα – σε μια περίπτωση δολοφόνησε και τα δύο αδέρφια. Αποπειράθηκε τρεις φορές να σκοτώσει ένα κοριτσάκι, πριν τελικά το σκοτώσει με την τέταρτη προσπάθεια.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο χρόνος για να βρεθεί για πάντα στη φυλακή μετράει αντίστροφα για την κατά συρροή δολοφόνο Λούσι Λέτμπι.

Οι οικογένειες των θυμάτων είναι εξοργισμένοι με την απουσία της κατά την διάρκεια της δίκης της και ζητούν τη φυσική της παρουσία στο δικαστήριο, ώστε να αντικρούσουν από κοντά τη νοσοκόμα που σκότωσε επτά βρέφη.

Ωστόσο η Λέτμπι δεν υποχρεούται να παρευρεθεί καθώς δεν υπάρχει σχετικός νόμος στην Βρετανία να την αναγκάσουν και πρέπει να ληφθεί μία απόφαση εάν θα την υποχρεώσουν ή όχι.

Η φυσική παρουσία του κατηγορουμένου στην δίκη συζητείται τώρα σε πολιτικό επίπεδο καθώς η κυβέρνηση δέχεται κριτική για την «ολιγωρία» της να προχωρήσει σε νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τους κατηγορούμενους να παρίστανται στη δίκη και την ανακοίνωση της ποινής τους.

Πώς σκότωνε τα βρέφη

Η 33χρονη Λέτμπι καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

Η ίδια ξέσπασε σε κλάματα καθώς οι πρώτες ετυμηγορίες αναγνώστηκαν στις 8 Αυγούστου μετά από 76 ώρες συζητήσεων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, η εισαγγελία χαρακτήρισε τη Λέτμπι ως «μεθοδική και δόλια» καιροσκόπο που «τρέλανε» τους συναδέλφους της για να καλύψουν τις «δολοφονικές της επιθέσεις».

Καταδικάστηκε μετά από διετή έρευνα από την αστυνομία του Cheshire για την ανησυχητική και ανεξήγητη αύξηση των θανάτων πρόωρων μωρών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Γιώργος Ηλιάδης – Στην κηδεία ήταν και ο Πρόεδρος

Στον απογευματινό καφέ των αδελφών Ηλιάδη που τώρα ο Κόκος θα είναι απών, στις αθώες σκανδαλιές τις οποίες ο παππούς επέτρεπε, στο πόσο άρτια...

Αστυνομία: Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο 40χρονου από τη Σωτήρα

Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο του Παναγιώτη Αναστάση, 40 ετών από τη Σωτήρα, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Στις δηλώσεις του ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος...

Στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ζητά η Κύπρος από την ΕΕ

Αίτημα για «στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» της Κύπρου ζήτησαν οι κυπριακές αρχές την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη...

Υπογράφηκε η νέα σύμβαση Κύπρου – ΟΠΑΠ – Για υγιή και βιώσιμη βάση, κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Σε μια υγιή και βιώσιμη βάση θέτει τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας και ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, η υπογραφή της Σύμβασης, διάρκειας 15 ετών, για την...

Υπό κράτηση για άλλες 8 μέρες ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος – Αναμένονται άλλες 45 καταθέσεις – Τι λέχθηκε στο Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, την ανανέωση για άλλες οκτώ ημέρες του διατάγματος προσωποκράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη και...

Οι άγραφοι και… μυστικοί κανόνες της Ευρώπης – Πώς φτιάχνεται το παζλ των κορυφαίων θέσεων της ΕΕ

Μετά τις ευρωεκλογές είθισται οι ηγέτες των κρατών μελών να επεξεργάζονται σε μία άτυπη σύνοδο την συμφωνία που περιλαμβάνει τα άτομα που θα στελεχώσουν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!