27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:53

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι αξιωματικοί τιμωρούν την κατανάλωση αλκοόλ, πίνοντας οι ίδιοι

Παράπονα για δύο μέτρα και δύο σταθμά στις ρωσικές δυνάμεις αποκαλύπτει ηχογράφηση συνομιλίας στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, που δημοσίευσε η υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, στο κλιπ ακούγεται Ρώσος στρατιώτης να παραπονιέται ότι οι διοικητές του χτυπούν όποιον πιάσουν να πίνει αλκοόλ, παρόλο που και οι ίδιοι πίνουν τακτικά.

Η Ουκρανία, που έχει υποκλέψει την συνομιλία, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον στρατιώτη. Ανέφερε μόνο ότι γίνεται αναφορά σε «θέσεις μηδέν», όρος που αποτελεί αναφορά στην πρώτη γραμμή.

«Πίνουν μόνοι τους» (οι διοικητές), αναφέρεται το ηχητικό. «Αλλά αν αντιληφθούν έναν στρατιώτη με τη μυρωδιά του αλκοόλ, τον χτυπούν με ένα ραβδί. Μπορείς να το φανταστείς;»

Ο στρατιώτης αναφέρεται επίσης σε έναν διοικητή που χτύπησε τόσο άσχημα έναν στρατιώτη σπάζοντάς του τα πλευρά και προκαλώντας του διάσειση.

Στο ίδιο ηχητικό, ο στρατιώτης κάνει λόγο για σοβαρές απώλειες στις μάχες με την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η μονάδα του απέκτησε πρόσφατα 46 αντικαταστάτες στρατιώτες, αλλά ήδη έχουν σκοτωθεί 20 από αυτούς.

Σημειώνεται ότι το κλιπ δεν ήταν δυνατόν να επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Υπάρχουν ωστόσο πολλές αναφορές για κατανάλωση αλκοόλ στον ρωσικό στρατό. Ενδεικτικά:

  • Βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος έδειχνε περίπου 50 Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία να ζητούν βοήθεια από τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι τους έφερε στην πρώτη γραμμή ένας «μεθυσμένος» διοικητής.
  • Πέρυσι συνελήφθη ένας Ρώσος στρατιώτης με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν λοχαγό ενώ ήταν «σε κατάσταση μέθης», σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό δικαστήριο.
  • Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον Απρίλιο ότι οι Ρώσοι διοικητές τιμωρούν τους στρατιώτες για πράξεις όπως η μέθη, τοποθετώντας τους σε υποτυπώδη κελιά που είναι φτιαγμένα ως  «τρύπες στο έδαφος».
  • Η Ουκρανία συνηθίζει να δημοσιεύει όσα υποκλέπτει από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Σε αυτά περιλαμβάνονται συχνά Ρώσοι στρατιώτες που φαίνεται να περιγράφουν πώς είχαν σταλεί να σκοτωθούν ή προσπαθούσαν να φύγουν από τον πόλεμο, μαζί με εκτεταμένες καταγγελίες για τους διοικητές τους.

Με πληροφορίες από Insider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!