23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 13:20

Νέα γενική απεργία στην Γαλλία – Καταγγελίες για υπερβολική η βία κατά των διαδηλωτών

Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τον πρόεδρο Μακρόν για όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε νωρίτερα την Τετάρτη, και τα συνδικάτα να προετοιμάζονται για άλλη μια γενική απεργία, η Γαλλία αναμένεται να ζήσει την Πέμπτη, ακόμα μία θερμή ημέρα.

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι «ένας όλο και πιο μοναχικός άνθρωπος» που «περιφρονεί τους Γάλλους» και επιδεικνύει «αντικοινοβουλευτισμό», ενώ ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν, επέκρινε την «αλαζονεία» του αρχηγού του κράτους, ο οποίος ζει «εκτός πραγματικότητας».

Από την πλευρά των συνδικάτων, ο επικεφαλής της CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ, δήλωσε ότι όσα ανέφερε ο πρόεδρος Μακρόν είναι εξωφρενικά και δείχνουν ότι περιφρονεί τους ανθρώπους που διαδηλώνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, οι οδοκαθαριστές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται ότι εκατομμύρια Γάλλοι θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν εκ νέου, με τις αστυνομικές αρχές να μην κρύβουν την ανησυχία τους για έκτροπα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί για την “υπερβολική καταφυγή στη βία και σε καταχρηστικές συλλήψεις” στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και καλεί τις αρχές να “διασφαλίσουν την ασφάλεια των διαδηλωτών”.

“Προειδοποιούμε για την υπερβολική καταφυγή στη βία και σε καταχρηστικές συλλήψεις που αναφέρονται σε πολλά ΜΜΕ”, γράφει το γαλλικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας σε σειρά τουίτ στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Καθώς αναμένονται νέες διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, υπενθυμίζουμε πως οι γαλλικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν θα γίνει σεβαστό” και “να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των διαδηλωτών αποφεύγοντας να καταφύγουν σε υπερβολική βία”, προσθέτει η Αμνηστία.

Η ΜΚΟ απαιτεί επίσης από τις γαλλικές αρχές “την απαγόρευση της χρήσης χειροβομβίδων αποπερικύκλωσης” λόγω της “επικινδυνότητας των όπλων αυτών τα βλήματα των οποίων πλήττουν στην τύχη ανθρώπους”.

Η Αμνηστεία καταγγέλλει επίσης την “καταχρηστική χρήση κλομπ” και αναφέρει πως “πολλά ΜΜΕ έχουν τεκμηριώσει την καταφυγή σε ρίψη δακρυγόνων κατευθείαν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλώσεις” και “σε σημαντικές ποσότητες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!