19.9 C
Nicosia
Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2024 | 4:22

Ρωσία: Αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση και ζητούν την παραίτηση Πούτιν

«Εμείς, οι αξιωματικοί της Ρωσίας, απαιτούμε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εγκαταλείψει την εγκληματική πολιτική πρόκλησης πολέμου», αναφέρει έκκληση της οργάνωσης Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών και προσθέτει ότι ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής, η χώρα «θα βρεθεί μόνη της απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της Δύσης».

Την έκκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οργάνωσης, συνταγματάρχης Λεονίντ Ιβασόφ , ο οποίος είναι, επίσης, ιστορικός, λέκτορας στο MGIMO και στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, επικεφαλής της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων και πρώην επικεφαλής του κύριου τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Αμυνας, όπως μεταδίδει η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Moskovsky Komsomolets.

«Να βρίσκονται σε εγρήγορση»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Πούτιν (φωτογραφία, επάνω, Reuters/Thibault Camus) έπρεπε να «εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του άρθρου 3 του Συντάγματος στην πράξη» και διατυπώνεται το αίτημα: «παραιτηθείτε».

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και στην εφεδρεία, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «με σύσταση να βρίσκονται σε εγρήγορση… και να αντιταχθούν ενεργά στην προπαγάνδα για τον πόλεμο».

Αναφέρουν, επίσης, την ανάγκη «να αποτραπεί μια εσωτερική εμφύλια σύγκρουση».

Στην έκκληση, οι συντάκτες προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η Ρωσία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βρέθηκε «στο επίκεντρο μιας απειλητικής καταστροφής».

Παλαιότερα, η χώρα διεξήγαγε πολέμους μόνο για λόγους επιβεβλημένης βίας, αλλά τώρα τίποτα δεν την απειλεί από έξω, επισημαίνουν οι συντάκτες.

Εσωτερικές απειλές

Και την ίδια στιγμή, απαριθμούν εσωτερικές απειλές – «ζωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της δημογραφίας, που υποβαθμίζεται σταθερά», καθώς και «ο ρυθμός μείωσης του πληθυσμού σπάει παγκόσμια ρεκόρ».

Οπως σημειώνεται, η Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών είναι μια νομικά μη εγγεγραμμένη οργάνωση με άγνωστο αριθμό μελών, η οποία περιλαμβάνει, όπως αναφέρεται και «έφεδρους αξιωματικούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από την υπογραφή του ίδιου του Ιβασόφ, υπάρχει μόνο μία ακόμη – του προέδρου του Συμβουλίου της OOS, συνταγματάρχη Πετρόφ.

Ο Λεονίντ Ιβασόφ είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις.

Εντούτοις, οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες της Δύσης ότι «η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ουκρανία» και πολλοί δυτικοί πολιτικοί έχουν αναγνωρίσει το αβάσιμο αυτών των κατηγοριών.

Πηγή: mk.ru, echedoros-a.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!