25.9 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 1:45

Ο Τραμπ επιτίθεται στον «κατήφη» Μακόνελ

Επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», είπε ο Τραμπ προσθέτοντας πως αν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές πρόκειται να μείνουν μαζί του «δεν θα κερδίσουν ξανά».

Ο Μακόνελ ο οποίος ηγείται της Γερουσίας για χρόνια, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια, όμως, του επιτέθηκε θεωρώντας τον «ηθικά υπεύθυνο» για τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ο Μακόνελ δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να τον δει έξω από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ούτε την επιθυμία του πιθανώς να τον δει να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

«Οι ενέργειες του πρώην προέδρου Τραμπ που προηγήθηκαν των ταραχών ήταν μια ντροπιαστική εγκατάλειψη καθήκοντος», είχε δηλώσει ο Μακόνελ μετά την ψηφοφορία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την πρόκληση των γεγονότων εκείνης της ημέρας», είχε πει.

Ο Τραμπ απάντησε την Τρίτη με την μεγαλύτερη δήλωσή του έπεοτα από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο πριν από ένα μήνα.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό με πολιτικούς “ηγέτες” όπως ο γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ στο τιμόνι του», αναφέρεται στη δήλωσή του. «Σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», συνέχισε.

Η «έλλειψη πολιτικής διορατικότητας, σοφίας, δεξιοτήτων και προσωπικότητας» του κ. Μακόνελ κόστισε στον έλεγχο των γερουσιαστών από τους Ρεπουμπλικανούς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, συνέχισε.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης «ικέτευσε» για την έγκρισή του στον αγώνα του στη Γερουσία, χωρίς τον οποίο ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μακόνελ θα είχε χάσει. Ο πρώην πρόεδρος είπε επίσης ότι θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικανούς που «υποστηρίζουν το «να κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική»και την πολιτική «η Αμερική πρώτα». Ο Μακόνελ «δεν θα κάνει ποτέ αυτό που πρέπει να γίνει ή αυτό που είναι σωστό για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει τις απειλές Φιντάν για την Κύπρο

Σε καταδίκη των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή,...

Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 - 28...

Πως απάντησε ο Χριστοδουλίδης στις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ – Δεν θα εμπλακούμε στο αφήγημα της Τουρκίας

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια – Ο καύσωνας καλά κρατεί

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να...

Ελεγκτική Υπηρεσία: Αδυναμίες και λάθη σε χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών

Αδυναμίες ή και λάθη στην εφαρμογή των απαιτούμενων ελέγχων σε διάφορα Σχέδια, αλλά και λογιστικούς χειρισμούς που δεν συνάδουν με τη λογιστική αρχή εισπράξεων...

Σημαντική πτώση (-1.27%) στο ΧΑΚ

Με απώλειες έκλεισε η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της βδομάδας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 1,27%, κλείνοντας στις 163,50...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!