28.8 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 15:44

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για καταστροφή της Χαμάς

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt, κατέστησε σαφές ότι «θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές μας προσπάθειες για την καταστροφή της Χαμάς, διότι η Χαμάς δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα επαναλαμβάνει πάντα τα εγκλήματά της».

Χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι το Ισραήλ σκοτώνει αμάχους, και τόνισε ότι το Ισραήλ κάλεσε τους αμάχους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, ενώ η Χαμάς τους εμπόδισε υπό την απειλή όπλου. «Η Χαμάς προσπαθεί εσκεμμένα να αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ αμάχων, την ώρα που το Ισραήλ προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να ελαχιστοποιήσει τα θύματα», όπως υποστηρίζει.

Ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «κτηνώδεις βαρβάρους» της Χαμάς, η οποία στοχεύει αμάχους και μάλιστα τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα, και σημείωσε ότι όποιος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ αυτού και των νομίμων στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ, έχει χάσει οποιαδήποτε «ηθική πυξίδα» και δίνει ασυλία στους δολοφόνους.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε ότι θα μπορούσαν άλλες χώρες να συνδράμουν, ώστε οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τη ζώνη κινδύνου, να βοηθήσουν στη δημιουργία ασφαλών ζωνών και να ζητήσουν και από το UNRWA να κάνει το ίδιο, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποδίδει «τρομερή ηθική κατάρρευση» σε όσους διαδηλώνουν κατά του Ισραήλ, διότι, όπως λέει, ουσιαστικά τάσσονται με το μέρος των δολοφόνων.

«Ο Καγκελάριος Σολτς ήρθε στο Ισραήλ και είπε το σωστό, ότι η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί. Χαίρομαι που τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία είναι στο πλευρό μας και συμφωνούν με αυτή τη δήλωση», ανέφερε, και μάλιστα προειδοποίησε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη «είναι οι επόμενοι», καθώς η Χαμάς είναι μέρος του «τρομοκρατικού άξονα του Ιράν, της Χεζμπολάχ, των Χούτι και άλλων», που στόχο έχουν να οδηγήσουν τον κόσμο στη σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα και δεν θα εξαφανιστούν αν δεν τους νικήσουμε.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται ο ίδιος ότι ενίσχυσε τη Χαμάς επιτρέποντας στο Κατάρ να τη χρηματοδοτεί, απάντησε ότι «θέλαμε να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή», για αυτό πολλές ισραηλινές κυβερνήσεις επέτρεψαν τη χρηματοδότηση, και όχι για να ενισχύσουν τη Χαμάς. Διέψευσε ότι πρόθεσή του ήταν η ενίσχυση της Χαμάς, καθώς, όπως είπε, «έχω ηγηθεί των περισσότερων στρατιωτικών επιχειρήσεων από κάθε άλλον Ισραηλινό Πρωθυπουργό κατά της Χαμάς».

Ο Nετανιάχου παραδέχθηκε ότι η Χαμάς έχει πληγεί σοβαρά, αλλά δεν έχει καταστραφεί και επεσήμανε ότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ένας βαθμός «διεθνούς νομιμοποίησης», που πλέον υπάρχει και που ελπίζει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ως στόχο μετά τη νίκη επί της Χαμάς, ανέφερε την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και την αποριζοσπαστικοποίηση των Παλαιστινίων, και τόνισε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Γάζα δεν θα εξελιχθεί πάλι σε μια τρομερή απειλή, όπως ήταν πριν τον πόλεμο.

«Διαβεβαιώνω ότι οποτεδήποτε χρειαστεί το Ισραήλ να αναλάβει δράση στη Γάζα δεν θα το κάνει μόνο προς όφελος της δικής μας ασφάλειας, αλλά και για το καλό των Παλαιστινίων, που θα απαλλαγούν επιτέλους από την τυραννία της Χαμάς και άλλων τρομοκρατών», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Deloitte Κύπρου δημοσιεύει την ετήσια Έκθεση Διαφάνειας

Η Deloitte Κύπρου δημοσίευσε την 13η Έκθεση Διαφάνειας της που αφορά το οικονομικό έτος από 1 Ιουνίου 2023 μέχρι 31 Μαΐου 2024, παρουσιάζοντας τον...

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Ακρούντας – Διερώνας

Παραδίδεται ο δρόμος Ακρούντας – Διερώνας στην κυκλοφορία το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων το έργο αποτελεί την πρώτη φάση κατασκευής του άξονα Γερμασόγειας...

Νέα αναβολή για 8/10 στη δίκη της Γερμανίδας για υπόθεση σφετερισμού ε/κ γης

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την υπόθεση σφετερισμού ε/κ γης στα...

Τρομακτικό σενάριο: Στα 250 δολάρια το πετρέλαιο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ

Ο γεωπολιτικός συναγερμός επιστρέφει στις αγορές πετρελαίου, αν και είχε υποχωρήσει στο παρασκήνιο εδώ και καιρό. Οι φόβοι για κλιμάκωση της Ισραηλινο-ιρανικής σύγκρουσης και οι απειλές...

Ήρθε το τέλος του προφυλακτικού; Γιατί οι νέοι το περιφρονούν

Είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς ένα μπολ γεμάτο προφυλακτικά στην είσοδο ενός γυμναστηρίου, που αποτελεί συνηθισμένη συνθήκη για την Αμερική. Μερικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου του...

Κεραυνός και ΑΕΚ για το ΟΠΑΠ Super Cup Ανδρών την Παρασκευή

Κεραυνός και ΑΕΚ συγκρούονται αύριο σε αγώνα για το ΟΠΑΠ Super Cup Ανδρών 2024 στην καλαθόσφαιρα, με τον οποίο ανοίγει επίσημα η νέα αγωνιστική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!