31.8 C
Nicosia
Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2024 | 16:25

Μπάϊντεν: “Χασάπης” ο Πούτιν – Οργή Κρεμλίνου- Αυστηρά μηνύματα ΗΠΑ προς Ρωσία από την Πολωνία

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

ΟΡΓΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Τα νέα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε “χασάπη” τον Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Πολωνία και είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως η Ρωσία αλλάζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έστειλε ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

Η συζήτηση με τον Πολωνό πρόεδρο

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, στη συζήτηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Eurostat: Περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής για τις γυναίκες σε Κύπρο και ΕΕ

Περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής έχουν μπροστά τους οι γυναίκες στην Κύπρο και στην ΕΕ από τους άντρες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα...

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση για την πυρηνική αποτροπή

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για την πυρηνική αποτροπή, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο, καθώς η Μόσχα...

Το μυστικό της Κίνας: Πώς έγινε πανίσχυρη πριν γίνει πλούσια

Η Κίνα, ένα κομμουνιστικό καθεστώς, με αυστηρό κεντρικό έλεγχο, αλλά και ανοιχτή αγορά, με κλειστούς θεσμούς, αλλά και διεθνή επιρροή, αποτελεί αναμφίβολα ένα μοντέλο...

Ο φορτιστής ηλεκτρικού οχήματος έκρυβε κοκαΐνη από την Κολομβία (βίντεο)

Σε δέμα που περιείχε φορτιστή μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος, μέσα στο τροφοδοτικό της συσκευής, ήταν επιμελώς κρυμμένη κοκαΐνη, σε μορφή πλάκας, μικτού βάρους 920 γραμμαρίων. Σύμφωνα με...

Γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι στρογγυλά;

Κατά την επιβίβαση σε ένα αεροπλάνο, ίσως να μην παρατηρείτε πολλά. Μπορεί να ρίξετε μια ματιά στο εισιτήριό σας, να βρείτε τον αριθμό της θέσης...

Έκανε βόλτα… γυμνός πάνω στον Κηφισό

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!