1.8 C
Nicosia
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 | 9:05

Με «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» απειλεί ο Μεντβέντεφ σε περίπτωση κινήσεων χωρών του ΝΑΤΟ στην Κριμαία

Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αργκουμέντι ι Φάκτι («Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία· τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!