14.8 C
Nicosia
Σάββατο 28 Σεπτέμβριος 2024 | 9:16

Το Ισραήλ επισήμως σε κατάσταση πολέμου: Πάνω από 1.000 νεκροί – Φρίκη δίχως τέλος

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ κήρυξε επισήμως τη χώρα σε κατάσταση πολέμου, καθώς η πιο αιματηρή σύγκρουση των τελευταίων 50 ετών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τουλάχιστον 600 Ισραηλινοί και 400 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί. Χιλιάδες οι τραυματίες, ενώ φόβοι εκφράζονται για την τύχη των αιχμαλώτων- μεταξύ των οποίων είναι και ξένοι υπήκοοι.

Στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τουριστικού λεωφορείου με Ισραηλινούς στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 3 νεκροί.

Για τρομοκρατική επίθεση από τρομοκρατική οργάνωση έκανε λόγο ο Μπλίνκεν. Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διαμεσολάβηση, τασσόμενος υπέρ της ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτος με πρωτεύουσα την Παλαιστίνη. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Γάζα: 413 νεκροί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

413 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 78 παιδιών και εφήβων, καθώς και 41 γυναικών, ενώ επιπλέον 2.300 έχουν τραυματιστεί. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει 8 επιθέσεις με στόχο σπίτια και κτίρια όπου διέμεναν ολόκληρες οικογένειες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 54 άνθρωποι.

10 Νεπαλέζοι νεκροί

Δέκα Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία του Νεπάλ στο Τελ Αβίβ.

«Δέκα Νεπαλέζοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο κιμπούτζ Αλουμίμ», που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Πρέσβης Ισραήλ στον ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου – Ώρα να ισοπεδωθούν οι στρατιωτικές υποδομές της Χαμάς

Οι επιθέσεις που διέπραξαν μαχητές της Χαμάς κατά Ισραηλινών αποτελούν εγκλήματα πολέμου, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Γκιλάντ Ερντάν. Τόνισε επίσης ότι έφτασε η ώρα να «ισοπεδωθούν» οι στρατιωτικές υποδομές της Χαμάς.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates και Ryanair, ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al δηλώνει ότι συνεχίζει προς το παρόν τις πτήσεις του στο Τελ Αβίβ, αν και ορισμένες πτήσεις που πραγματοποιούνται από ξένους εταίρους έχουν ακυρωθεί.

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες να μην επισκέπτονται χώρες της Μέσης Ανατολής

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να μην επισκέπτονται χώρες της Μέσης Ανατολής και ζήτησε από όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν αμέσως.

Την Κυριακή, ένας Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών στη μεσογειακή πόλη Αλεξάνδρεια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν Αιγύπτιο.

Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά στο Ισραήλ – Ενισχύεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία

Επιπλέον πυρομαχικά ξεκινούν να στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο κ. Όστιν τόνισε ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.

Το Πεντάγωνο θα ενισχύσει επίσης τον αριθμό μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή.

Γαλλία: Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ θα είναι αύριο ο Πύργος του Άιφελ

Η δήμαρχος του Παρισιού θα κλείσει τον πύργο του Άιφελ το βράδυ της Κυριακής και θα εμφανίσει τα χρώματα της ισραηλινής σημαίας τη Δευτέρα ως φόρο τιμής στα ισραηλινά θύματα

ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται 81 Έλληνες απόψε – Προσπάθειες για ακόμη 6
Πρόεδρος Ισραήλ: Ένας τέτοιος πόλεμος δεν τελειώνει εν ριπή οφθαλμού

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ σε διάγγελμά του ανέφερε ότι «τα γεγονότα αυτών των ημερών, αποτελούν μέρος ενός εκτεταμένου πολέμου. Ένας τέτοιος πόλεμος δεν τελειώνει εν ριπή οφθαλμού». Έκανε, δε, λόγο για κυβερνοεπιθέσεις και ψευδείς ειδήσεις, αλλά και βίντεο, από την πλευρά της Χαμάς.

«Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός – για άλλη μια φορά, το κράτος του Ισραήλ θα επικρατήσει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» σημείωσε.

Ο κ. Χέρτζογκ ζήτησε «να διατηρηθεί το πνεύμα του θάρρους και της ενότητας μεταξύ του λαού και να αποφευχθεί η διάδοση αβάσιμων βίντεο και φημών που εξυπηρετούν τον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού». «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε – δύσκολες μέρες μας περιμένουν. Είναι καιρός να ενωθούμε ενάντια στον εχθρό – να ενωθούμε – και να ενεργήσουμε ως αποφασιστική γροθιά» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Ισραήλ βομβάρδισε το στρατηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, μόλις λίγα...

Maggie Smith: Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός των ταινιών «Χάρι Πότερ»

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία της αναπνοή η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith), όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (27/9), η οικογένειά...

Κεφαλογιάννη: Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου – Κύριο μέλημα τα παιδιά μου

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε σε δήλωση, κάνοντας λόγο για κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα. Όπως αναφέρει η ίδια, βιώνει δύσκολες στιγμές...

ΧΑΚ: Μηνιαία κέρδη 5,7% και ο γενικός δείκτης στις 191.02 μονάδες

Κέρδη και στην τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών της τάξης του 5,7%, μία χρηματιστηριακή...

Συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ -τα οποία και φαίνεται πως επιβεβαιώνει η κυβέρνηση του Βερολίνου- επήλθε συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις...

Η έρευνα για τα τουρκικά μπαξίσια στον δήμαρχο Νέας Υόρκης επεκτείνεται σε 6 χώρες: Ο ρόλος της Turkish Airlines και το τουρκικό προξενείο στο...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα «μπαξίσια», που έλαβε επί σειρά ετών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης από αξιωματούχους της Τουρκίας. Οι ομοσπονδιακές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!