Ο ένας μετά τον άλλο οι σύμμαχοι του Ισραήλ καταφθάνουν στο Τελ Αβίβ.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης που επισκέφθηκε το Ισραήλ μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το μήνυμα που έστειλε ήταν ότι «το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος».
Ακολούθησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η επίσκεψη του οποίου επισκιάστηκε από την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. Ο Αμερικανός πρόεδρος στήριξε το Ισραήλ δείχνοντας την «άλλη πλευρά» για την επίθεση. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, αν και διεύψευσε τις πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον είναι πρόθυμη να αναπτύξει στρατεύματα σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ εισέλθει στην αντιπαράθεση. Παράλληλα, εξασφάλισε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, από την Αίγυπτο.
Σήμερα τη χώρα επισκέπτεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να ζητήσει να ανοίξει το συντομότερο δυνατό μια διαδρομή που θα επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Αίγυπτο και την απομάκρυνση των Βρετανών υπηκόων που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, τα στρατεύματα και τα τανκς του ισραηλινού στρατού βρίσκονται επί ποδός στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, αν και οι έφεδροι πήραν άδεια τις τελευταίες μέρες για να δουν τις οικογένειές τους.
Επομένως πότε αναμένεται η χερσαία εισβολή;
Μόλις τελειώσουν οι επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων οι Ισραηλινοί ενημερώνουν τους ηγέτες για τα σχέδιά τους, είναι πιθανότερο το Ισραήλ να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Γάζα, απαντάει το BBC.