19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:09

Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για Καβάλα ή Ντεμιρτάς

Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα ή τον ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας “ας κάνουν ό,τι νομίζουν”. Για την οικονομική κρίση ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα περάσει, ακουμπώντας την Τουρκία ελαφρώς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εν πτήσει επιστρέφοντας από το Κατάρ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο κάνει έρευνα για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις συναλλαγματικές επιθέσεις. “Το Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο κάνει έρευνα για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, και θα το κάνει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ είπε ότι η Τουρκία δεν έχει σοβαρό πρόβλημα αποθεματικών και πως το ποσό των αποθεματικών αυτή τη στιγμή είναι 124 δις δολάρια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αντιστρέψουν “αυτές τις συναλλαγματικές επιθέσεις”. “Όπως λέω πάντα, ελπίζω ότι αυτό θα περάσει ακουμπώντας μας ελαφρώς. Αυτό έτσι να το γνωρίζουν όλοι”, ανέφερε.

Για την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και τον πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε με τον Καβάλα, με τον Ντεμιρτάς, με το ένα ή το άλλο. Είναι τόσο απλό. Για εμάς, είναι άκυρες. Πόσες φορές τις έχουμε εξηγήσει. Είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι. Είναι μια απόφαση που έλαβε η δικαιοσύνη μας και μας ξεπερνά. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!