Τραγωδία στο Τέξας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις νότιες ΗΠΑ, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες και αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 10 νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές.
Το πρωί της Πέμπτης, καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν το Σαν Αντόνιο, προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες σε δρόμους της πόλης. Τα νερά παρέσυραν οχήματα σε κοντινό ρέμα, όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο KENS5.
Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), ο επίσημος απολογισμός είχε ανέβει στους 10 νεκρούς, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανέφεραν πως έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 70 διασώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν στα νερά.
Αναζητούνται 4 άτομα
Η πυροσβεστική του Σαν Αντόνιο εξακολουθεί να αναζητά τέσσερα άτομα που αγνοούνται, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνονται στον τελικό απολογισμό των θυμάτων.
«Η καρδιά μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, αλλά και με όσους εξακολουθούν να ψάχνουν αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε μέσω Χ ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, Ρον Νίρενμπεργκ.
Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, που τροφοδοτείται από τις εκπομπές αερίων λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων, αυξάνει την πιθανότητα, την ένταση και τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτές οι ραγδαίες βροχοπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ