21.9 C
Nicosia
Τετάρτη 23 Οκτώβριος 2024 | 17:37

Τελικά ήταν τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας: Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση  με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια  ανέφερε: «Έγινε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της TUSAS στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες (σσ: νεκρούς) και τραυματίες».

 

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια  ανέφερε: «Έγινε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της TUSAS στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες (σσ: νεκρούς) και τραυματίες».

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ασαφή, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δυνάμεις του στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ομήρους που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί.

 

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια κατεστραμμένη πύλη στην είσοδο της εταιρίας που -συνολικά- απασχολεί περί τα 15.000 άτομα.

Εικόνες που μετέωδωσε το Trt Haber εμφανίζουν ένοπλο να εισβάλλει στα γραφεία της TUSAS(φωτογραφία) .

Η TUSAS είναι μια από τις σημαντικότερες αμυντικές και αεροπορικές εταιρείες της Τουρκίας. Παράγει μεταξύ άλλων το KAAN, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος της χώρας.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τρεις χιλιάδες στρατιώτες φέρεται να έχει στείλει η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία

Η Βόρειος Κορέα έχει αποστείλει 3.000 άνδρες στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει τη Μόσχα στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία. Το αριθμητικό στοιχείο προκύπτει από...

Τελικά ήταν τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας: Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση  με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ...

Κεραυνός: Τον άλλο μήνα οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης – Προς επαναφορά η επιδότηση στον ηλεκτρισμό

Εντός του επόμενου μηνός αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο κυβερνητικό νέο πακέτο μέτρων στήριξης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο...

Αντιδράσεις βουλευτών στην αναφορά Προέδρου στο Ανώτατο για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Αντιδράσεις από πλευράς του Προέδρου όπως και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών προκάλεσε η Αναφορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο του...

Τρεις νεκροί από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε αγγλικό οίκο ευγηρίας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται έπειτα από πιθανολογούμενη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε οίκο ευγηρίας στην κομητεία Ντόρσετ της...

Κ. Μητσοτάκης για Ν. Παππά: Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν καταδικασμένο πολιτικό

Την εξήγηση για τους λόγους που δεν παρακολούθησε την ομιλία του Νίκου Παππά στη Βουλή έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!