25.8 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 20:18

Τέλος εκεχειρίας: Αρχίζουν ξανά οι επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Έληξε το πρωί της Παρασκευής στις στις 07:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας η ανακωχή που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ούτε τα δύο μέρη, ούτε το Κατάρ, που μεσολαβεί ανάμεσά τους, έχουν ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, παράταση της συμφωνίας.

Αντίθετα, στις 07:05 ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας και ανακοίνωσε την επανέναρξη των εχθροπραξιών.

Μετά την ανακοίνωση, μάρτυρες στην πόλη της Γάζας και στα βόρεια της λωρίδας της Γάζας αναφέρουν στο Al Jazeera ότι σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινιακών μαχόμενων ομάδων και ισραηλινών στρατευμάτων.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου κάνει επίσης λόγο για ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και εκτόξευση πυρών στην πόλη της Γάζας.

Στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινά τανκς βομβαρδίζουν επίσης περιοχές κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς Nuseirat και Bureij.

Εκτόξευση ρουκέτας

Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η «επιτυχής» αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε χονδρικά μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.

Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη — υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αναφορές από μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Χαμάς, για εκρήξεις και πυροβολισμοί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.

Την ίδια ώρα, σηκώθηκαν στον ουρανό της Λωρίδας της Γάζας ισραηλινά στρατιωτικά μη επανδρωμέναν αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφος του Al Jazeera, Tareq Abu Azzoum Azzoum, ο οποίος βρίσκεται στη Χαν Γιουνίς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλέστηκε επίσης αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν δραστηριότητα αεροσκαφών και drone στη βορειοδυτική Γάζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών στο οποίο επανασυστήνεται ως «Στέφανος σκέτο, δίχως αξιώματα», ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία...

Μπάιντεν: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στο Ιράν σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι δεν πίστευε ότι θα υπάρξουν σήμερα ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν, καθώς η περιοχή αναμένει με...

Σουηδία: Διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στο Κοινοβούλιο- Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με τομάτες στην υπουργό Εξωτερικών (βίντεο)

Η συζήτηση που γινόταν στο σουηδικό Κοινοβούλιο για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διεκόπη από Φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν μια σακούλα...

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι του οργανισμού σκοτώθηκαν στον Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24...

Πρόταση νόμου για περιορισμό σε τρεις της θητείας των βουλευτών

Πρόταση νόμου για περιορισμό των θητειών των βουλευτών κατέθεσε ο βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας. Με τις αλλαγές που προτείνει, θα υπάρχει όριο...

Εισαγγελέας: Η όποια μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία πρέπει να γίνει κατόπιν προσεκτικής μελέτης

H οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία του μεγέθους που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να προσεγγιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και να τύχει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!