28.8 C
Nicosia
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 | 15:55

Σοκ στη Γαλλία: Οδηγός έπεσε σε πλήθος φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» – 10 τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο δημοφιλές τουριστικό νησί Σεν Πιερ ντ’ Ολερόν, στα δυτικά της Γαλλίας, όταν ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν αμέσως και έφτασαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες, δέκα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Σύμφωνα με τις αρχές, δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρά τραύματα.

Οδηγός σε κατάσταση αμόκ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης «διασκέδαζε» χτυπώντας ανθρώπους που βρίσκονταν στον δρόμο του. Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημά του. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναξε ξανά «Αλλάχου Άκμπαρ».

Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Νιινιέζ, επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες στις περιοχές Σεν Πιερ ντ’ Ολερόν και Ντολύς ντ’ Ολερόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία, καθώς ο δράστης είχε κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι αρχές εξετάζουν τα κίνητρα και την ψυχική κατάσταση του άνδρα που προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό στο νησί-θέρετρο της Σαράντ-Μαριτίμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣοκ στη Γαλλία: Οδηγός έπεσε σε πλήθος φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» – 10...