24.8 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιούνιος 2024 | 10:11

Ισλανδία: Νέα έκρηξη ηφαιστείου – Η 5η από τον Δεκέμβριο (ζωντανή εικόνα)

Ακόμη μία ηφαιστειακή έκρηξη –η πέμπτη από τον Δεκέμβριο- σημειώθηκε στη χερσόνησο Ρέικιανες, στη νοτιοδυτική Ισλανδία.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης Γκρίνταβικ, με τις μελέτες των ειδικών να δείχνουν πως ήταν αυξημένη η συγκέντρωση μάγματος κάτω από το έδαφος.

Ακολουθεί ζωντανή εικόνα που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters:

 

Βίντεο από την Ισλανδία

Σύμφωνα με την ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία (IMO), η νέα έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Σουντχνουκσγκίγκαρ, βόρεια του Γκρίνταβικ.

 

Επιστήμονες εκτιμούν ότι οι εκρήξεις θα συνεχίζονται επί δεκαετίες ή και επί αιώνες στη χερσόνησο Ρέικιανες, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι.

 

Στις προηγούμενες εκρήξεις του ηφαιστείου, έκλεισαν βασικοί οδικοί άξονες, παρουσιάστηκαν προβλήματα στις υποδομές θέρμανσης και καταστράφηκαν σπίτια στο Γκρίνταβικ, όπου ελάχιστοι κάτοικοι έχουν επιστρέψει.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι υποδομές, κατασκευάστηκαν φράγματα ώστε να ανακοπεί η πορεία της λάβας.

Οι Ισλανδοί περιγράφουν συχνά τη χώρα τους ως «Γη της φωτιάς και του πάγου» με φόντο το απόκοσμο τοπίο που δημιουργούν οι παγετώνες και τα ηφαίστεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ατμόσφαιρα διάσπασης επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μαζί με εκατοντάδες...

Απάντηση Λετυμπιώτη σε Φιντάν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε παροχή διευκολύνσεων στη σύγκρουση του Ισραήλ με...

Τα νέα μέτρα-κυρώσεις της Ε. Ένωσης κατά της Ρωσίας

Μέτρα που θέτουν στο στόχαστρο τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» με τον οποίο το Κρεμλίνο παρακάμπτει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με την προσθήκη σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!