21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 2:13

Σικελία: Μία γυναίκα αγνοείται ακόμη από το ναυάγιο του Bayesian του Μάικ Λιντς

Συνεχίζονται οι έρευνες για ένα άτομο που εξακολουθεί να αγνοείται μετά τη βύθιση πολυτελούς θαλαμηγού Bayesian σε καταιγίδα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τη Δευτέρα.

Τα πέντε πτώματα που βρέθηκαν και ανασύρθηκαν χθες ταυτοποιήθηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και η σορός του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Αν και χθες η Daily Telegraph μετέδιδε ότι μεταξύ των σορών, που ανασύρθηκαν, είναι και αυτό της κόρης του επιχειρηματία, σήμερα το Reuters και ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 18χρονη Χάνα εξακολουθεί να αγνοείται.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε ανασυρθεί το πτώμα του Ρεκάλοντ Τόμας, σεφ του γιοτ, ενώ από το ναυάγιο διεσώθησαν 15 άτομα.

Το χρονικό

Το εντυπωσιακό γιοτ, στο οποίο ο Λιντς είχε δώσει το όνομα Bayesian χάρη στην ιδιαίτερη σχέση του με το θεώρημα του Μπέυζ,  μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα και ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Το γιοτ είχε αγκυροβολήσει σε απόσταση περίπου 700 μέτρων στα ανοικτά, και βρέθηκε στην πορεία ενός θαλάσσιου σίφωνα ο οποίος στην κυριολεξία το αναποδογύρισε και το βύθισε σε λίγα λεπτά.

Δώδεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Βρετανοί υπήκοοι, βρίσκονταν στο πλοίο. Ο Λιντς γιόρταζε ουσιαστικά με την κρουαζιέρα την αθώωσή του στις ΗΠΑ, όπου είχε αντιμετωπίσει μία 10ετη δικαστική διαμάχη, κατηγορούμενος για απάτη στην πώληση της εταιρείας του Autonomy στην HP.

Μαζί του στο γιοτ ήταν μέλη της δικηγορικής ομάδας που τον υπερασπίστηκε όπως και ο επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Morgan Stanley, ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη.

Ανασύρθηκαν οι σοροί του Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του

Οι σοροί του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του ανασύρθηκαν από Ιταλούς διασώστες μέσα στη θαλαμηγό Bayesian που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Σικελίας.

Νωρίτερα οι δύτες είχαν εντοπίσει άλλα δύο πτώματα μέσα στο βυθισμένο σκάφος.

Όπως σημειώνει το BBC, εντοπίστηκε ακόμη ένα πτώμα στο ναυάγιο και οι δύτες προσπαθούν να το ανασύρουν.

Στους έξι οι νεκροί

Μαζί με τον σεφ του Bayesian, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε έξι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας, δύο από τα πτώματα που βρέθηκαν σήμερα ανήκουν στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του.

Μαικ Λιντς. REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!