26.8 C
Nicosia
Σάββατο 2 Αυγούστου 2025 | 5:57

Σε κέντρο διανομής βοήθειας ο Γουίτκοφ για να «μάθει την αλήθεια»

Ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε το πρωί κέντρο διανομής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ μπροστά στον αριθμό των θανάτων στον παλαιστινιακό θύλακα που λιμοκτονεί.

Εν όψει της επίσκεψης του Στιβ Γουίτκοφ, η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch (HRW) καταδίκασε το σύστημα διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος για την Γάζα (GHF) που εφαρμόζουν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες το οποίο αποτελεί «θανάσιμη παγίδα» για τους κατοίκους της Γάζας.

Επειτα από 22 μήνες πολέμου, η Λωρίδα της Γάζας απειλείται με «γενικευμένο λιμό», σύμφωνα με τον ΟΗΕ και είναι απολύτως εξαρτημένη από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε ότι από το πρωί σήμερα, 11 άνθρωποι σκοτώθηκα από ισραηλινά πυρά. Δύο βρίσκονταν στην ουρά κοντά σε κέντρο διανομής του GHF.

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι επισκέφθηκαν μαζί το πρωί κέντρο διανομής του GHF.

«Σήμερα το πρωί, βρέθηκα με τον Στιβ Γουίτκοφ για επίσκεψη στην Γάζα για να μάθουμε την αλήθεια στα κέντρα βοήθειας (του GHF)», έγραψε σε ανάρτηση στο Χ ο Χάκαμπι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣε κέντρο διανομής βοήθειας ο Γουίτκοφ για να «μάθει την αλήθεια»