19.4 C
Nicosia
Σάββατο 17 Μαΐου 2025 | 2:18

Σε ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων συμφώνησαν Ρωσία-Ουκρανία – Αναχωρεί η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας

Αναχωρεί σήμερα το βράδυ η ουκρανική αντιπροσωπεία από την Κωνσταντινούπολη

Μια πηγή προσκείμενη στην ουκρανική αντιπροσωπεία είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ομάδα που έστειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσει με τους Ρώσους θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία φεύγει από την Κωνσταντινούπολη σήμερα» είπε αυτή η πηγή.

Οι πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών από την άνοιξη του 2022 δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όπως επιθυμούσε το Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης μεταξύ των αντιπροσώπων της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «σημαντική ημέρα για την παγκόσμια ειρήνη».

«Ως αποτέλεσμα έντονων διπλωματικών προσπαθειών, οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας πραγματοποίησαν συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας», έγραψε ο Φιντάν στο X.

«Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, συμφώνησαν να ανταλλάξουν 1.000 άτομα από κάθε χώρα ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» είπε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε: «Συμφώνησαν επίσης να κοινοποιήσουν εγγράφως η μια στην άλλη πλευρά τους όρους που θα καταστήσουν δυνατή την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός».

Ο Φιντάν πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν να συναντηθούν ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣε ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων συμφώνησαν Ρωσία-Ουκρανία - Αναχωρεί η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας