31.8 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 12:21

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Νεαρός άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο μετρό Νέας Υόρκης – 1 νεκρός και 5 τραυματίες

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο σταθμό της Νέας Υόρκης. Ένας άνδρας 34 ετών έπεσε νεκρός και ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αποβάθρα του σταθμού, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Οι τραυματίες είναι δυο γυναίκες και τρεις άνδρες, ηλικιών μεταξύ 14 και 71 ετών, διευκρίνισαν αξιωματικοί της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο επίπεδο του δρόμου, μπροστά στον υπαίθριο, υπερυψωμένο σταθμό στη συνοικία Μπρονξ, η οποία θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της μητρόπολης περίπου 8,5 εκατ. ψυχών.

Ο δράστης ήταν ένας κι άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά» εναντίον επιβατών, τόνισε ο Μάικλ Κέμπερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Αντίστοιχο περιστατικό και το 2022

Η πόλη σημαδεύτηκε το 2022 από το έγκλημα εξηντάρη, που άνοιξε πυρ σε κατάμεστο σταθμό του μετρό χωρίς, ως εκ θαύματος, να σκοτωθεί κανείς. Ωστόσο περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πώς έγινε το μακελειό

Χθες το απόγευμα, δυο ομάδες νεαρών «διαπληκτίζονταν» μέσα σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό, όταν μέλος της μιας ομάδας τράβηξε όπλο κι άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση της αποβάθρας, καθώς κόσμος αποβιβαζόταν ή επιβιβαζόταν, εξήγησε ο κ. Κέμπερ.

Ο αξιωματικός απέφυγε να δώσει στοιχεία για τις ταυτότητες των θυμάτων. Περιορίστηκε να πει πως «ένας εξ αυτών, άνδρας 34 ετών, δυστυχώς απεβίωσε» στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα.

Από τους πέντε τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται, τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Αναζητείται ο δράστης

Ο δράστης διέφυγε κι η αστυνομία ζητεί τυχόν μάρτυρες να παρουσιαστούν και να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτουν.

Στον σταθμό Mount Eden Avenue, που αποκλείστηκε εντελώς, φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολυάριθμα περιπολικά και ασθενοφόρα της FDNY. Νωρίτερα, πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Το συμβάν «δεν είναι φυσιολογικό (…) πυρά στο δίκτυο του μετρό (…) είναι εξαιρετικά σπάνιο και απαράδεκτο», τόνισε ο κ. Κέμπερ.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων από 2019 και μετά

Παράταση μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024 ανακοίνωσε το Τμήμα Φορολογίας, προκειμένου να υποβληθούν, φορολογικές δηλώσεις από το 2019 και μετά. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το...

ΑΚΕΛ: O Χριστοδουλίδης αντιγράφει πρακτικές Αναστασιάδη, κατασκευάζει θέσεις ως θέσεις του ΑΚΕΛ και απαντά μόνος του

«Ο κ. Χριστοδουλίδης προφανώς αντιγράφει τις πρακτικές του Νίκου Αναστασιάδη, αφού κατασκευάζει θέσεις ως θέσεις του ΑΚΕΛ και απαντά μόνος του σε αυτές, αναφέρει...

Γκουτέρες: Μόνο ειλικρινής πρόοδος προς συνομιλίες θα καθησυχάσει τους Κύπριους ότι το κοινό μέλλον παραμένει εφικτό

Μόνο η ειλικρινής πρόοδος προς την επίτευξη ενός συναινετικού σημείου εκκίνησης για τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση θα καθησυχάσει τους...

Στουρνάρας: Λογικές δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την οικονομική επέκταση ενισχύουν τα επιχειρήματα για πρόσθετες μειώσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ δύο ακόμη φέτος θεωρούνται σωστές,...

Λευτέρης Αυγενάκης: Το παρασκήνιο της μισής διαγραφής

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης, ως αποτέλεσμα μίας συμπεριφοράς που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό...

«Αριθμό ρεκόρ» παραβιάσεων και των δύο πλευρών στη νεκρή ζώνη εντοπίζει ο Γκουτέρες στην έκθεσή του

«Είναι λυπηρό ότι καμία πλευρά δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!