13.8 C
Nicosia
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 | 10:38

Μακελειό στο Brown University: Ελεύθερο το «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που ήταν υπό κράτηση

Ο άνδρας που ήταν υπό κράτηση ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» σε σχέση με τη φονική επίθεση στο Brown University στην πόλη Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο φοιτητές και τραυματίστηκαν εννέα άτομα, αφέθηκε ελεύθερο, αφού η έρευνα οδήγησε τις αρχές σε «διαφορετική κατεύθυνση», ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Για την επίθεση συνελήφθη ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» το πρωί της Κυριακής σε ξενοδοχείο στο Κόβεντρι του Ρόουντ Άιλαντ ένας 24χρονος άνδρας από το Ουισκόνσιν. Περίπου 12 ώρες μετά την σύλληψή του, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τον αφήνουν ελεύθερο. «Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και θα αφεθεί ελεύθερος», όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Ρόουντ Άιλαντ, Πίτερ Νερόνια. Κατά τον ίδιο, «δεν υπάρχει καμία βάση για να θεωρηθεί ύποπτος».

Οι αρχές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για να αναφερθούν σε κάποιον που θεωρούν σημαντικό για μια έρευνα αλλά για τον οποίο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να θεωρηθεί ύποπτος και να κατηγορηθεί ότι διέπραξε το εκάστοτε αδίκημα.

Μετά την απελευθέρωση του μοναδικού υπόπτου για την επίθεση αναμένεται να ενισχυθούν οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη του μακελειού, αναζητώντας στοιχεία από το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της ταυτότητάς του.

Μετά την επίθεση εκατοντάδες αστυνομικοί έψαξαν στο Πανεπιστήμιο καθώς και στις γύρω γειτονιές, ενώ εξετάζουν προσεκτικά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας αναζητώντας τον δράστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜακελειό στο Brown University: Ελεύθερο το «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που ήταν υπό κράτηση